Sancaktepe'de film sahnelerini aratmayan soygun

/ Kaynak: DHA
Sancaktepe'de film sahnelerini aratmayan soygun

YAŞAM Haberleri  / DHA

Sancaktepe'de Kuyumculuk'a gelen maskeli ve silahlı iki kişi, kuyumcuyu etkisiz hale getirdikten sonra 2,5 kilo altın ve tabancayı alarak kayıplara karıştı

Gasp Büro Amirliği'nce başlatılan soruşturmada, soygun anının saniye saniye kameraya yansıdığı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, kuyumcuya giren maskeli, şapkalı ve biri silahlı 2 kişi kuyumcuyu etkisiz hale getirerek arka odaya kilitliyor. Ardından tezgahtaki altınları poşetlere doldurarak dışarı çıkıyorlar. nbsp;Polis bu olayın faillerini araştırırken Tuzla Sedan Kuyumculuk'tan 6 Ağustos 2013 tarihinde bir soygun daha meydana geldi. Eli silahlı maskeli 3 kişi girdikleri kuyumcudan 4.5 kilo altın soydu. Başlatılan çalışmalarda, bu soygunun da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı anlaşıldı. Görüntülerde, beyaz bir otomobilden inen eli silahlı maskeli 3 kişi koşarak kuyumcuya giriyor. İçeride bulunan 2 kişiyi etkisiz hale getiriyorlar. Silah gösterip iki kişiyi tezgahın arkasına yatırdıktan sonra, altınları çantalara dolduruyorlar. Hızla dışarı çıkıp geldikleri otomobile biniyorlar. Araç bir süre çalışmayınca duraksıyorlar. Arkalarından gelen eli sopalı bir vatandaş onları durdurmaya çalışıyor. Ancak ona da silah gösteriyorlar. Bir süre sonra hareket eden otomobille uzaklaşırlarken kuyumcu arkalarından tabanca ile ateş ediyor.
POLİS OPERASYON YAPTI
Ekipler, her iki soygunun da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından da bu kişilerin kimlikleri tek tek belirlendi. 4 gün önce Tuzla'da belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonda da, Temel Ç.(39), Cemal İ.(25), Derya A.(40), Farkhad K.(33), Hakan T.(39), Erol A.(34), Dilek K.(39), K. C.(17) yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler operasyondayken polis kamerası da o anları saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, ekipler evlere giriyor. İçeride yatırdıkları şüphelileri gözaltına alıyorlar. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerden Temel Ç.'nin benzer suçlardan 14 ayrı sabıkası bulunduğu belirlendi.
KEŞİF YAPMIŞLAR
İfadeleri sırasında suçlarını itiraf eden şüphelilerden iki kadının olaydan önce keşif yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin yakalanmamaları halinde bir başka kuyumcuyu daha soymayı planladıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...