Samsun merkezli terör örgütü operasyonunda 1 tutuklama

/ Kaynak: AA
Samsun merkezli terör örgütü operasyonunda 1 tutuklama

YAŞAM Haberleri  / AA

Devrimci Memur Hareketine yönelik operasyonda, Amasya ve Çorum'da gözaltına alındıktan sonra Samsun'a getirilen 2 kişiden biri tutuklandı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Samsun Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında Amasya ve Çorum'da dün yapılan operasyonda gözaltına alınan, Amasya'da üniversitede çalıştığı öğrenilen Turgay Ş. ile Çorum'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı ve bir okulda öğretmen olduğu bildirilen Halil T'nin Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan Halil T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Turgay Ş. ise serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Giresun, Ordu ve Sinop'un da aralarında bulunduğu illerde yaklaşık 30 kişinin ifadesine başvurulduğu da öğrenildi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...