Sadrazam'ın 100 milyonluk miras davasını DNA bile çözemedi

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Sadrazam'ın 100 milyonluk miras davasını DNA bile çözemedi

YAŞAM Haberleri  / TRT Haber

Avlonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın torunları arasında yaşanan 100 milyon liralık miras davası anlaşmazlığı için 5 mezardan alınan DNA örneklerinin sonucunda davanın çözüleceği öngörülüyordu ancak Adli Tıp Kurumu örneklerin tahrip olduğu gerekçesiyle DNA örneklerinin incelenemediğini kaydetti.

İkinci Abdülhamid döneminde yaşamış önemli devlet adamlarından biri olan Avlonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın torunları, dedelerinden kalan 100 milyonluk miras için dava açtı. 

Ferid Paşa'nın oğlu Celalettin Paşa'nın soyundan gelenler, kızı Hatice Seniye Hanım'ın soyundan gelenlerin mirasçı olamayacağını iddia etti. Gerekçe ise Seniye Hanım'ın nüfus kaydında Mehmed Ferid Paşa'nın kızı olarak görünmemesiydi. 

DNA ÖRNEĞİ İÇİN 5 MEZAR AÇILDI

Seniye Hanım'ın torunları tarihi belgeler ve aile fotoğrafları ile mirasçı olduklarını kanıtlamak istedi ancak bu yeterli görülmedi. İstanbul Aşiyan Mezarlığı'ndaki 5 mezardan DNA örnekleri alındı.

DNA BİLE ÇÖZEMEDİ

Miras davasında anlaşmazlığı DNA örnekleri de çözüm olmadı çünkü Avlonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın eşi, çocukları ve torunlarının mezarından alınan DNA örnekleri, yıllar içerisinde meydana gelen deprem ve toprak kaymaları mezarları iç içe geçtiği için incelenemedi.

MİTOKONDRİYAL BAĞ ORTAYA ÇIKARACAK

Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda, yaşayan mirasçıların akrabalık bağının incelenmediği hatırlatıldı. Bu kişiler arasındaki mitokondriyal DNA bağının incelenebileceği, bu sayede akrabalık olup olmadığının ortaya çıkarılabileceği belirtildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...