Saça sürüp 1 gece bekletin… Gürleştiriyor, dökülmüş saçları yeniden çıkarıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Saça sürüp 1 gece bekletin… Gürleştiriyor, dökülmüş saçları yeniden çıkarıyor

YAŞAM Haberleri

Saç dökülmesi sorunu olanlar dikkat! Birçok kişinin yaşadığı bu sorunun doğal çözümü mevcut. Bu yöntemler saçlarınızı kısa sürede gürleştirecek.

Saçlarınız sahip olduğunuz vitamini kaybettiğinde yıpranıp dökülmeye başlayabilir. Ancak saç dökülmesine karşı düzenli uyguladığınız kürler ile buna çözüm bulabilirsiniz. Şimdi saçlarınızı eski sağlığına geri kazandıracak bilgileri sizlerle paylaşacağız.

SAÇ GÜRLEŞTİREN DOĞAL KARIŞIM

Beslenme Koçu Seher Akgül’ün Youtube’daki kanalında yer verdiği tarifte; dökülen saçları yeniden çıkaran ve saç gürleştiren tarif paylaşıldı. 

Saçları hızlıca uzatan ve gürleştiren tarif için bir tencereye 5 adet orta boy soğanı kabuklarıyla doğrayın. 4 adet limonu dilim dilim kestiğiniz limonu ekleyin. 20 diş sarımsağın kabuklarını soyup havanda dövdükten sonra ilave edin. Son olarak tencereye 2 su bardağı zeytinyağı koyun.

NASIL YAPILIR?

Tencereyi önce harlı ateşe alın. Fokurdayınca küçük ocağa geçirin. Ara ara karıştırarak 2-3 saat pişirin. Karışım kısık ateşte olmalı. Çünkü kaynadığında birden malzeme buharlaşıp yanabilir. Soğan, sarımsak ve limonun özünün zeytinyağına geçmesi için yavaş pişirmek bu işin püf noktası. Tüm malzemeler süreç sonunda eriyecek. 

Saça sürüp 1 gece bekletin… Gürleştiriyor, dökülmüş saçları yeniden çıkarıyor

Eriyen karışımı kevgire alın, altına cam bir kap koyun. Kaşıkla ezerek kaba geçmesini sağlayın. Kremsi bir hal alması için dilerseniz blender’dan geçirebilirsiniz.
Karışımı yatarken saçınızın diplerine uygulayıp sabaha kadar tutabilirsiniz. Sürerken masaj yapmayı ihmal etmeyin, saçınıza iyice yedirin. Sabah uyandığınızda iyice durulanması için saçınızı iki kere şampuanlayın.

Saça sürüp 1 gece bekletin… Gürleştiriyor, dökülmüş saçları yeniden çıkarıyor

SAÇ İÇİN FAYDALI BİTKİSEL KARIŞIMLAR

Yasemin.com’da yer alan bir içerikte ise evde saç gürleştiren 3 karışım tarifine yer verildi.

1. YÖNTEM: SİRKE İLE HAZIRLANAN KARIŞIM

2 yemek kaşığı elma sirkesi ,4 yemek kaşığı su, 5 damla bitkisel yağ (lavanta, biberiye, nane, limon olabilir.) karıştırın. Daha sonra ağzı sıkıca kapanan bir şişeye koyup çalkalayın. Dilediğiniz gibi saçınıza uygulayabilirsiniz.

2. YÖNTEM: HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞ KARIŞIMI

1 yemek kaşığı kakao yağını benmari usulü eritin. Soğumadan içerisine 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 1 yemek kaşığı Hint yağı, 1 yemek kaşığı jojoba yağını ekleyin.

Banyodan yarım saat önce saçınıza sürüp bekleyin. Ardından saçınızı tarayarak duş alabilirsiniz.

Not: Eğer koku rahatsız ederse bone takabilirsiniz. 

3. YÖNTEM: AVAKADO VE MUZ KARIŞIMI

1 adet orta boy muz, 1 avokadoyu robottan geçirin. İçine Hindistan cevizi yağını ekleyin. Saçınızın uzunluğuna göre 15-30 dakika bekletin.

Fotoğraflar: Youtube Kaynak: Youtube- Seher Akgül, Yasemin.com

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...