Ruslardan Davutoğlu'na destek

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Ruslardan Davutoğlu'na destek

Yaşam Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türk-Rus evliliklerinin artmasını istemesine Alanya'da yaşayan Ruslardan destek geldi. Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkan Yardımcısı Hatun Tuncer, "Mantık ve kültür olarak birbirimize çok yakınız" dedi.

Türk ve Rus evliliklerini değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "İki ülke ilişkilerini daha da geliştirmek için Türk-Rus evliliklerinin sayısını artırmak önemli. Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun" sözlerine Alanya'da yerleşik yaşayan Ruslar destek verdi. Kendisi de 15 yıl önce bir Türk ile evlenerek Alanya'ya yerleşen nbsp;Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği nbsp;(ARDİD) Başkan Yardımcısı Hatun Tuncer, "Alanya'da 4 bin 500 Rus vatandaşı yaşıyor. Türk ve Ruslar arasında yapılan evlilikleri gayet normal karşılıyoruz. Mantık ve kültür olarak birbirimize çok yakınız. Sonuçta doğu kültürüne sahibiz. Birbirimizle iyi anlaşıyoruz. Türkiye'de genç nüfus oldukça fazla. Rusya'da genç bir nüfusa sahip. Gençlerin birbirlerini bulmaları daha kolay oluyor" dedi. nbsp;Vizelerin kalkmasıyla birlikte Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin arttığına dikkati çeken ARDİD Başkan Yardımcısı Hatun Tuncer, şöyle konuştu: "Bakan Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi, Türk Rus evlilikleri çoğalacak gibi görünüyor. Bizde bu tür evliliklerin artmasını bekliyoruz ve istiyoruz." nbsp; nbsp;

Yaşam
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...