Rize'deki sel tartışılıyor! Koruma sistemi olsaydı...

Düzenleyen:
Rize'deki sel tartışılıyor! Koruma sistemi olsaydı...

YAŞAM Haberleri

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Rize’de geçen yıl toplam maliyeti 406 milyon lira olan 51 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını belirtti.

Kasap, bu tesislerle 95 yerleşim yeri ve 15 bin 260 dekar arazinin taşkın hasarlarından korunduğuna işaret etti. Oğuz Kasap “25 taşkın koruma inşaatının devam ettiği Rize’de, tamamlanan taşkın koruma tesisleriyle birlikte yaşanan afetin daha kötü boyutlara ulaşması engellendi. Türkiye’de ilk kez Rize’nin Güneysu ilçesinde uygulanan geçirgen tersip bendi ve moloz bariyeri projeleriyle birlikte iri kayalar, ağaç, dal, kök ve yüzücü maddeler tuzaklandı. Bu, mansap alanındaki yerleşim yerlerini taşkınlardan korudu” ifadelerini kullandı. Öte yandan bölgede yaşanan sel sonrası başlatılan kurtarma çalışmalarına helikopterler de katıldı. AFAD ekipleri, Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde Canıbeyaz ve Kaba ailelerinin sığındığı evde 15 kişiyi kurtardı. 100 yaşında olan yatalak hasta Fatima Canıbeyaz güçlükle ambulansa ulaştırıldı. Heyelanda toprak altında kalarak yaralanan Esma Tolan da, helikopterle hastaneye götürüldü. Kızılay ekipleri, asma köprüler yıkıldığı için ulaşamadıkları yerelere teleferik yardımıyla su ve gıda malzemesi yardımında bulundu.   

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...