Riskli bina yıkıldı, tarih ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Riskli bina yıkıldı, tarih ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşanan toprak kayması sonrası zarar gören riski binaların yıkımı devam ediyor. Belediye ekiplerinin yıkım çalışmaları ile bölge daha güvenli hale gelirken tarihi surların güzellikleri de ortaya çıktı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesinde 25 Mart 2021 tarihinde meydana gelen toprak kayması bölgedeki birçok apartman ve iş merkezine zarar verdi. Osmangazi Belediyesi bölgede yaptığı alışmalar sonrası yaşamanın son derece tehlikeli olduğunu belirlediği 98'i mesken ve 141'i iş yeri olmak üzere toplam 239 bağımsız bölümün kamulaştırılması için meclis kararı ile çalışma başlattı.

Yasal süreçleri tamamlanarak kamulaştırılan binaların yıkımları hızla devam ederken, Kazım Baykal Caddesi üzerindeki bir binanın daha yıkımı gerçekleşti. Bölgedeki 4 riskli bina da yasal süreçlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yıkılacak.

Riskli bölgedeki binaların yıkılmasıyla yüzlerce yıllık tarihi sur duvarları gün yüzüne çıkmış oldu.

Riskli bina yıkıldı, tarih ortaya çıktı

ÇALIŞMALARA 60 MİLYON LİRALIK KAYNAK

Kavaklı'daki kamulaştırma çalışmalarına yaklaşık 60 milyon TL kaynak ayırdıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "2 yıl önce yaşanan toprak kayması sonucunda bu bölge riskli alan ilan edilmişti. Olayın hemen ardından Osmangazi Belediyesi olarak bölgedeki riskli binalarda kamulaştırma çalışmalarına başladık. Kamulaştırma çalışmalarında sona geldik. Birkaç binanın daha yıkılmasıyla riskli binalar tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu çalışmayla birlikte hem bölge güvenli hale gelmiş oldu, hem de tarihi surlar gün yüzüne çıktı" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...