Resimde 10 gizli insan yüzü var… Gözleri cin gibi olanlar 21 saniyede fark ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Resimde 10 gizli insan yüzü var… Gözleri cin gibi olanlar 21 saniyede fark ediyor

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyada sizi gerçekten şaşırtacak ve bakarken kafanızı kurcalayacak birçok optik illüzyon var. İşte son zamanlarda internette paylaşılan ve elden ele yayılarak popüler hale gelen başka bir illüzyon… 1914’te yayımlanan ve tekrar gündeme gelen bu optik illüzyon resminde 10 tane insan yüzü var. Gizli yüzleri 21 saniyede bulanların IQ’sunun çok yüksek olduğu söyleniyor. Gözleri cin gibi olanlar resimdeki yüzleri istenen sürede fark ediyor.

Optik illüzyonlar, farklı bakış açılarıyla bakıldığında farklı görünümleri olan bir nesnenin, çizimin veya resmin akıllara durgunluk veren bir gösterimidir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik yanılsamalar, aynı zamanda psikanaliz alanının da bir parçası… Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan görüntülere farklı bakabilir.

Sosyal medyada viral olan bu resimdeki yüzleri görsel zekası yüksek olan kişiler anında fark ediyor. Beyin yakan illüzyon testindeki yüzleri bakalım siz bulabilecek misiniz?

Resimde 10 gizli insan yüzü var… Gözleri cin gibi olanlar 21 saniyede fark ediyor

Yukarıdaki çizim, The Duluth Herald tarafından çizilen ve 1914'te yayımlanan eski bir bulmaca… Söz konusu illüzyon, izleyicilerden " Bu Resimde Gizlenmiş 10 Yüz Var " diyerek, bakanların resimdeki 10 yüzü bulmalarını istiyor. Bu resim, 10. yüzün içine gizlenmiş diğer yüzleri bulmanız gereken zorlu bir bilmece. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı kalan 9 yüzü tespit etmek.

Bu optik yanılsama çizimine yakından bakın ve bir adamın eskizindeki 9 yüzü bulmaya çalışın. Gizli yüzleri bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü döndürürseniz diğer 9 yüzün tümünü görebilirsiniz. Bulamayanlar için aşağıdaki resimde yüzleri işaretledik:

Resimde 10 gizli insan yüzü var… Gözleri cin gibi olanlar 21 saniyede fark ediyor

Sadece 21 saniye içinde 10 gizli yüzün hepsini tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceği iddia edildi.  

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair inanılmaz bilgiler verir. 

BU TESTİ SEVDİYSENİZ AŞAĞIDAKİLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...