Rahmet tepesi doldu taştı

Düzenleyen:
Rahmet tepesi doldu taştı

YAŞAM Haberleri

Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen Müslümanlar Arafat’ta beyaz elbiseleri ile eşitlendi.

İrfan Özfatura MEKKE
Haccın farzı üçtür. İhrama girmek, Arafat’ta vakfeye durmak ve ziyaret tavafı... Hacı adayları da Arefe günü (Zilhicce’nin 9’u) Arafat meydanında olmak zorundadır. Peygamber Efendimizin “Hac Arafat’tır” sözü ile önemine işaret ettiği, haccın üç farzından en önemlisi olan Arafat vakfesi için yeniden ihrama giren hacı adayları Arafat’a çıktı. 2 milyonu aşkın hacı adayı, haccın farzlarından olan Arafat vakfesini yaptı. Geçen sene Türk hacıların klimalı çadırlarda vakfe yapmasıyla başka ülkeler de bu sene aynı uygulamaya geçti. Hasta olanlar da ambulanslarla Arafat’a çıkartıldı. Hava sıcaklığı 45 derece, ancak yüksek nem, sıcaklığı 50 derecenin üzerinde hissettirdi.
Her yıl olduğu gibi Rahmet Tepesi de Müslümanlarla doldu. Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen Müslümanlar Arafat’ta beyaz elbiseleri ile eşitlendi. Arasat provası olarak görülen buluşmada birçok hayırsever kuruluş da hacılara türlü ikramlarda bulundu. Özellikle Cebel-i Rahme civarındaki tırlardan binlerce kutu yiyecek ve su dağıtıldı. Bu sene rahat ve serin ortamda Arafat vakfesini yapan hacılar Diyanet yetkililerine teşekkür etti. Arafat’ta gün boyu “Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke la şerikeleke lebbeyk, innel hamde vennimete leke vel mülk la şerike lek” diye telbiye getireren Müslümanlar, tespih çekip dualar ettikten sonra yaya olarak yaklaşık 3 saat mesafedeki Müzdelife’ye geçecek. 

İBADET, ÖĞLE VAKTİNE KADAR SÜRDÜ
Arafat’taki vakfe heyecanı sabah ezanından önce başladı. Sabah namazını müteakiben tekbirlerle devam eden Arafat’taki ibadet öğle vaktine kadar sürdü. Bayramın 3 günü Mina’da kalacak olan Müslümanlar, bayramın son günü ise döndükleri Mekke’de Kâbe’yi tavaf edecek. Yapılacak sa’yin ardından hac ibadeti tamamlanacak.

Gözyaşlarıyla vakfe duası

Kutsal topraklarda her dil, renk ve ırktan 2 milyonu aşkın Müslüman, Arafat vakfesinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik için saatlerce dua etti. Ellerin semaya açıldığı anda Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, vakfe duasına başladı. Keleş, yaklaşık bir saat süren ve zaman zaman ağlayarak gerçekleştirdiği vakfe duasında, Müslümanların birlik ve beraberliği için yakarışta bulundu. Keleş, vakfe duasını “Şeytana, nefsimize, heva ve hevesimize uymayalım. Müslümanca yaşayıp, Müslümanca ruhumuzu teslim edelim Allah’ım” diyerek sonlandırdı.

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...