Profesör kendi kendini tedavi etti

Profesör  kendi kendini  tedavi etti

YAŞAM Haberleri

Bir hastasından yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sait Buğdacı, yazlığına gitti ve bir ay boyunca kendisini orada karantina altına aldı, tedavisini de kendisi uyguladı.

Astım hastası olduğu için risk grubunda olduğunu belirten Buğdacı, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Tek başıma yazlıkta kaldım. İlk üç gün içerisinde yüksek ateş ve terleme şikâyetim oldu. Gece boyunca üç kez kıyafetleri değiştirme ihtiyacı duydum. Ciddi hâlsizlik, güçsüzlük, yorgunluk yapan viral bir enfeksiyon. O da dönemin zorluğunu daha da artıran bir şey. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bağlantıya geçtim, ilaçlarımı evime kadar getirdiler. Virüs akciğerlerime inmediği için hastaneye yatmadım. Süreç zarfında birkaç astım atağı da yaşadım.” Çok zor geçen bir ay sonrasında sağlığına kavuşan Buğdacı, hastalıkla mücadelede en önemli şeyin, moral olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...