Piknikte renkli giyinmeyin

Piknikte renkli giyinmeyin

YAŞAM Haberleri

Havaların ısınmasıyla birlikte piknik etkinlikleri de arttı. Ancak vatandaşların en çok korktuğu şey böcekler tarafından ısırılmak.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Demirci, böceklerden korunmak için neler yapılması hakkında bilgi verdi: Piknik yerlerinde veya yeşil alanlarda, böcekler renkli kıyafetlere daha çok gelir. Bunun için pastel tonlarda kıyafetler tercih edilmeli. Alerjisi olanlar da hapını ya da şurubunu yanında bulundursun. Eğer böcek sizi ısırdıysa o bölgeyi, enfeksiyon kapmaması için sabunlu suyla temizleyin. Arı soktuysa, iğnesinin çıkarılması önemli. Zehirli böcek ya da akrep ısırmasında, zehrin dağılmaması için tedbir alınmalı.  Yara kol veya eldeyse, kalp seviyesinin üzerinde tutulması şişmeyi ve zehrin dağılmasını engeller. Kene ısırıklarında ise müdahale etmeden mutlaka sağlık kuruluşuna gitmek gerekli.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...