Peri Suyu Çayı'ndaki balıklar telef oldu

/ Kaynak: İHA
Peri Suyu Çayı'ndaki balıklar telef oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tunceli ile Elazığ sınırında yer alan baraj ve hidroelektrik santralinin su tutmaya başlamasıyla suyu kesilen Peri Suyu Çayı'ndaki milyonlarca balık telef oldu.

Tunceli ile Elazığ sınırında yer alan baraj ve hidroelektrik santralinin su tutmaya başlamasıyla suyu kesilen Peri Suyu Çayı'ndaki milyonlarca balık telef oldu. nbsp;Tunceli ile Elazığ sınırında yapımı tamamlanan Tatar Barajı ve HES'te kapakların kapatılması ve can suyunun kesilmesi sonucu kuruyan Peri Suyu Çayı yatağındaki milyonlarca balık öldü. Sabah saatlerinde baraj kapaklarının kapatılmasıyla çay yatağında oluşan küçük su birikintilerinde kalan balıklar, suyun kurumasıyla telef oldu. Balıkların bir bölümü baraj çalışanları ve köylüler tarafından toplanırken, köylüler can suyunun kesilmesine tepki gösterdi. Taner Kaya isimli köylü, tonlarca balığın telef olduğunu belirterek, "Bence 500 ton balık öldü. Buradan Peri Köprüsü'ne kadar kuruduğu zaman bütün yataklardaki balıklar ölecek. Bu bir katliamdır, daha önce de yapıldı tünel yapılırken. Doğamız, köyümüz tahrip oldu. Ne kadar seslendiysek sesimizi duyuramadık" dedi.
Köylüler, yetkililerin çaydaki diğer balıkların ölmemesi için önlem alması gerektiğinin altını çizdi. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...