Pazar tezgahları ikinci kez kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pazar tezgahları ikinci kez kuruldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Pazarcı esnafı, tam kapanma döneminde ikinci kez tezgah açtı. Zabıta ekiplerinin sık sık denetim yaptığı pazarlarda meyve ve sebze fiyatları kimi vatandaşa pahalı gelirken kimi vatandaş ise fiyatların marketlerden daha uygun olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 'halk pazarı genelgesi' ile geçen hafta cumartesi günü kurulan pazarlar, bugün bir kez daha açıldı. Pazarcıların ellerinde bulunan meyve ve sebzelerin çürümemesi için alınan karar, pazar esnafını sevindirdi. 

 Bayramın son günü kurulan semt pazarlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırdı.

"FİYATLAR GEÇEN HAFTA BİRAZ PAHALIYDI"

Salgından dolayı erken saatlerde gelmeyi tercih ettiğini belirten Mehmet Çoğun, “Domates kıvırcık bütün ihtiyaçları aldık. Salgından dolayı sakin oluyor. Başka zamanlar daha yoğun oluyor. Fiyatlar bugün normal geçen hafta biraz pahalıydı. Bazı ürünler tezgahlar arası bile fiyat farkı var. Mesela domates 8 lira aynı domates başka yerde 6 liraya satılıyor. Genelde pazardan tercih ediyoruz marketler çok pahalı oluyor” diye konuştu.

"PAZARLARIN MARKETLERDEN HİÇ FARKI YOK"

Pazarlarda da fiyatların pahalı oluşundan yakınan Selma Okar, “Kabak ve domates yarımşar kilo alabildik. Pazarlarında artık marketlerden hiç farkı yok. Market bazen daha uygun oluyor. Sabah erken geldik, bu saatlerde pek kalabalık değil” ifadelerinde bulundu.

Pazar tezgahları ikinci kez kuruldu

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...