Park mı edemiyoruz? Park mı etmiyoruz?

Düzenleyen:
Park mı edemiyoruz? Park mı etmiyoruz?

YAŞAM Haberleri

14 milyon nüfuslu İstanbul’da yaklaşık 4 milyon araç bulunmakta. Neredeyse her 3 kişiden biri araç sahibi. Bu büyük şehirde trafik ayrı bir dert, park yeri bulmak ayrı bir dert.

Berk Kerim Kılıç - Hatta çoğu zaman park yeri bulamadığımız için sokağa çıkmak bile zor gelir. Tatil günlerimizde kara kara düşündürür insanı, evine hapseder çünkü trafikte ömrünüzden ömür gider. Bu yüzden insanlar park sorununun en az yaşandığı yer olan alışveriş merkezlerini (AVM) daha çok tercih eder. Fakat burada da o sorunu oluşturan insanlar vardır. Külhanbeyi gibi park ederler araçlarını. Sanki tüm otopark ona aitmiş gibi. Peki bu insan acaba park mı edemiyorlar yoksa park mı etmiyorlar? Oysa AVM'lerin otoparkında çizgilerle nereye park etmemiz gerektiği belirlenmiştir. Sanki buna inat tam çizginin üzerine park edip, başka kişilerin de hakkını gasp etmekten zevk alırlar. Bu bencillik, bu aidiyet duygusu nereden gelmektedir? Sizi üstün kılan nedir? Herkese eşit şekilde verilen bu hak size daha mı fazla verilmiştir? AVM'lerdeki bir diğer sorun ise, kapıya yakın park alanları engelli vatandaşlar için özellikle ayrılır. Üzerine park yerinin engellilere ait olduğu kocaman simge ve yazılarla belli edilir. Ama buna rağmen bazı sürücüler, yine o vurdumduymaz tavırla, sırf 2 adım daha az yürümek için orayı gasp ederler ve bu kişilere hiçbir yaptırım uygulanmaz. Bence AVM yönetiminin bu gibi kişilere cezai müeyyide uygulaması gerekir. Belki böylelikle bu gibi insanlar, bu davranışlarından vazgeçerler. Unutmamak gerekir ki, insanı insan yapan insanca davranışlarıdır...
Park mı edemiyoruz? Park mı etmiyoruz?

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...