Özel güvenlikçilerden talep var: Bize de cop verin

Düzenleyen:
Özel güvenlikçilerden talep var: Bize de cop verin

YAŞAM Haberleri

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı “Sadece güvenlik elbisesi ile olayların bastırılması isteniyor. Biz de cop, kalkan istiyoruz” dedi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Futbol maçlarında taraftar taşkınlıklarını engellemek için görev yapan özel güvenlikçilerden talep geldi. Stadyumlarda görev alan güvenlikçilere cop, kalkan gibi koruyucu aletlerin verilmediğini söyleyen Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Genel Başkanı Ömer Çağırıcı “Sadece özel güvenlik görevlisi önlüğü giyen bu arkadaşlarımızdan çıkan olayları bastırmaları bekleniyor” dedi. Çağırıcı, güvenlik görevlilerinin problemleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
¥ 2017 yılı itibarıyla aktif olarak görevde olan 285 bin güvenlik görevlisi var.
¥ Ayrıca 624 bin 99’u silahlı, 368 bin 622’si silahsız olmak üzere 992 bin 721 kişi de özel güvenlik kimlik kartı taşıyor.
¥ Türkiye’de özel güvenlik görevlisi sayısı Emniyet Müdürlüğünün emniyet hizmetleri sınıfında istihdam edilen polis sayısından fazla.
¥ Bir derbi maçta yaklaşık bin ila bin 500 civarında özel güvenlikçi görev yapıyor.
¥ Bu kişiler maç günleri 40 ile 50 lira yevmiyeyle çalıştırılıyor.
¥ Düşük ücret ve olumsuz çalışma şartlarına karşı seslerini duyurmak için ilerleyen dönemdeki bir derbi maçta görev almama kararı aldık.
¥ Sadece özel güvenlik görevlisi önlüğü giyen bu arkadaşlarımızdan çıkan olayları bastırmaları bekleniyor. Böyle bir şey mümkün değil.
¥ Arkadaşlarımız kendilerini savunmasız şekilde olayların içerisinde buluyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...