Orta Asya’nın en büyük camii tamamlandı

Düzenleyen:
Orta Asya’nın en büyük camii tamamlandı

YAŞAM Haberleri

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yaptırdığı Orta Asya’nın en büyük cami ve külliye inşaatı tamamlandı.

35 dönüm arazi üzerine yapılan cami, 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip. Caminin kapalı alanlarında ve bahçesinde aynı anda 20 bin kişi ibadet edebilecek. Cami, yaklaşık 500 araç kapasiteli otoparkı, Kur’ân kursları, konferans salonu, yemekhane, şadırvan ve idari binaları gibi birçok özelliğiyle Ankara’daki Kocatepe Camii’ni andırıyor. Osmanlı el sanatlarına uygun şekilde süslenen camideki büyük kubbe ve avludaki küçük kubbelere avizeler asıldı. Caminin, her biri 70 metre yüksekliğinde, üç şerefeli dört minaresi bulunuyor. Cami ve külliyede Türkiye’den getirilen beyaz mermerler, müezzinlik, hutbe, mihrap, kapı ve pencereleri, avize ve ahşap süslemeleri kullanıldı. BİŞKEK 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...