Ormanlara BBG modeli

Ormanlara BBG modeli

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ağaçların büyüme durumları, doğal olayların tekrar etme zamanları gibi bilgileri derliyor.

Hükümet, iklim değişikliklerinin ormanlar üzerindeki etkilerini mercek altına aldı. nbsp;Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ormanlık alanlara kurduğu gözlem alanlarıyla ormanların sağlık durumlarını değerlendiriyor. Türkiye'nin de dahil olduğu "Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi" projesiyle, ormanların sağlık durumu dakika dakika takip ediliyor.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİNE ÖNLEM
Ormanlık alanlarının yoğun olduğu bölgelere kurulan Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonlarıyla meteorolojik bilgiler alınırken aynı zamanda ağaçların büyüme durumları, doğal olayların tekrar etme zamanları gibi bilgilere de ulaşılabiliyor. Ayrıca, iklim değişikliği etkilerinin önümüzdeki yıllarda ormanlar üzerinde ne gibi sonuçlar doğurabileceğine dair analiz yapma imkânı sağlarken çıkan sonuçlara göre de yeni önlemler devreye sokulacak.
ORMANLARA SAĞLIK TARAMASI
Orman ekosistemlerinin sağlığı ile yakından ilgilenen bu program ile ormanlık alanlara kurulan gözlem noktalarında değerlendirme yapılırken elde edilen numunelerin laboratuvarda yapılan tahlil neticelerine göre ormanların sağlık durumu hakkında bilgi alınıyor.
Çalışma kapsamında 655 orman noktasında gözlem alanı oluşturuldu. Söz konusu rakamın gelecek yıl 890'a çıkması hedefleniyor.
Damla PEKER / Türkiye Gazetesi





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...