Ordu'da dereler taştı! Ev ve iş yerlerini su bastı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ordu'da dereler taştı! Ev ve iş yerlerini su bastı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ordu'da dün gece etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle birçok kümse hayvanı telef olurken, maddi hasar meydana geldi..

Karadeniz'in bazı illerinde etkili sağanak yağış adeta felakete yol açmıştı. Kastamonu'da aşırı yağışlar nedeniyle sel yaşanmış birçok ev bu yüzden yıkılmıştı. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerde olmuştu. Yağışlar sakinleşti derken Ordu'da etkili olan sağanak yağış sonucu dereler taştı.

Ordu genelinde dün gece etkisini arttırarak devam eden sağanak yüksek kesimli noktalarda etkisini şiddetlibir şekilde gösterdi. 

FATSA'DA BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman Mahallelerinde derelerin taşması sonucu şehir merkezini su bastı. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, ekipler ise alanlarda çalışma başlattı.

Ordu'da dereler taştı! Ev ve iş yerlerini su bastı

Necati Efe isimli vatandaş, sabah geldiklerinde su seviyesinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Su seviyesi çok yüksekti ancak şu anda düştü. Yukarılarda etkili olan yağmur suları bu bölgelerde geldi” dedi.

METEOROLOJİ'DEN ORDU İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu için yağışların devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, olabilecek sel, su baskını, heyelan ulaşımda aksama gibi konularda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

KÜMES HAYVANLARI TELEF OLDU

Sağanak yağış nedeniyle kümes hayvanlarının telef olduğunu söyleyen vatandaşlar, yağmurun bir anda bastırdığını, o yüzden hiçbir müdahalede bulunamadıklarını ifade ettiler.

MADDİ HASAR MAYDANA GELDİ

Etkili olan sağanak yağış sonrası bölgede incelemelerde bulunan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Ilıca ve Yalıköy mahallelerimizde bulunan derelerde taşkınlar meydana geldi. Ekipler sahada çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğim dere kenarlarında bulunmamaları. Can kaybı yok. Maddi hasarlar meydana geldi” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...