Onun iki kimliği var

Düzenleyen:
Onun iki kimliği var

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da oturan Yusuf Yıldız, ayrı yaşayan anne ve babası tarafından farklı yıllarda çıkarılan iki nüfus cüzdanından birini iptal ettirmek istiyor.

İstanbul’da oturan Yusuf Yıldız, ayrı yaşayan anne ve babası tarafından farklı yıllarda çıkarılan iki nüfus cüzdanından birini iptal ettirmek istiyor. Memleketi Kastamonu’ya gelen Yıldız, iki nüfus cüzdanına sahip olması sebebiyle yaşadığı problemi anlattı. 2 yaşındayken dini nikahlı anne ve babasının ayrıldığını ifade eden Yıldız, 12 yaşına kadar babasıyla yaşadığını söyledi. Şimdiye kadar babasının çıkardığı nüfus cüzdanıyla hayatını sürdürdüğünü dile getiren Yıldız “Babam, anne adımı farklı, doğum tarihimi de 1998 olarak yazdırdı. Yıllarca bu nüfus cüzdanını kullandım. Ama bu yıl askerlik kâğıdım geldi. Orada adım Yusuf Demirel, doğum tarihim 1997, anne adım da Melek olarak görülüyor. Nüfus müdürlüğüne gittiğimde ikinci kimliğim olduğunu öğrendim. Bu kimliğimi annem çıkarmış” dedi. Şu anda “Yusuf Yıldız” kimliğini kullandığını değinen genç, “Diğer kimliğimin iptal edilmesi için mahkemeye başvurdum. Anne ve babamı mahkemeye getiremediğim için iptal ettiremedim. Annemin çıkardığı kimlikle ilgili askerliğimi tecil ettirdim. Şimdi de diğeri yaklaşıyor. İki defa mı askere gideceğim? Bunun sonu nereye varacak bilmiyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...