Onlar dondu Türkiye yandı

Onlar dondu Türkiye yandı

YAŞAM Haberleri

Valilik: Mevsim şartlarına uygun, tam teçhizatlı 12 kişilik timimize hava şartları sebebiyle helikopterle ulaşılamadı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında, soğuk hava sebebiyle donma tehlikesi geçiren 26 yaşındaki Ferruh Dikmen ve 23 yaşındaki Asım Türkel kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. İhmal iddiaları üzerine açıklama yapan Tunceli Valiliği, acı dolu anları şöyle anlattı: Nazımiye kırsalında 2 bin 300 rakımlı, kara yolu ulaşımı olmayan bölgeye, mevsim şartlarına uygun tam teçhizatlı, 12 kişiden oluşan timimiz helikopter ile indirildi. Pusu faaliyeti icra eden askerlerimizin, ani gelişen olumsuz hava şartlarından etkilenmesi sebebiyle geri çekilmesi talimatı verildi. Ancak helikopterin defalarca bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine ve muhtelif tehlikeler atlatmasına rağmen görüş mesafesinin kısıtlı olması, hava şartları ve arazi yapısı sebebiyle tahliye gerçekleşemedi.

10 ASKER TABURCU EDİLDİ
Terörist eylemi ve el yapımı patlayıcı riskine rağmen karadan ulaşan takviye birliklerimizce tim personeline ilk müdahale yapıldı. 2 kahraman evladımızın hipotermi teşhisi ile güvenli bir bölgeye getirilmesi sağlandı. Hava şartlarının kısmen düzelmesiyle bölgeye ulaşan helikopter, timi, Tunceli Devlet Hastanesine sevk etti. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 kahraman evladımız şehit oldu. 10 evladımız taburcu edildi.
Olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığınca da idari olmak üzere çifte soruşturma başlatıldı.

Mersin evlatlarını uğurladı
Yoğun kar yağışı ve tipi sonucu hipotermi sebebiyle şehit olan uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen, memleketleri Mersin'de gözyaşları arasında defnedildi. Türk bayraklarıyla donatılan şehitlerin evi, taziyeye gelenlerle dolup taştı.

Daha 1 yıllık askerdi
23 yaşındaki Asım Türkel'in geçtiğimiz yıl göreve başladığı öğrenildi. Genç askerin Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberle yıkıldı. 1'i kız 2 kardeşi olan şehit Türkel'in bekâr olduğu ifade edildi.

Yağız Efe'ye doyamadı
2017'den itibaren Tunceli Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığında görev yapan Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in acı haberiyle yıkılan Mersin’in Silifke ilçesinde şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Dikmen’in 2 yıl önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 ay önce de Yağız Efe isimli çocuklarının dünyaya geldiği öğrenildi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...