Omzunda horozla işe giden esnafı görenler şok oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Omzunda horozla işe giden esnafı görenler şok oluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bartın'da bir esnaf kendisine hediye edilen horozu omzuna alarak her gün işe gidiyor. Horoz ve esnaf arasındaki bağ görenlerin içini ısıtıyor.

Bartın'ın Ulus ilçesinde esnaflık yapan Niyazi Dönmez yanından ayırmadığı horozu ile her yere gidiyor. Öyle ki horozu omzuna alarak her gün işe gidiyor.  49 yaşındaki Niyazi Dönmez'in arkadaşının hediye ettiği Hint horozu sahibinin yanında neredeyse hiç ayrılmıyor. 

Elleriyle beslediği horozla arasında başlayan dostluğun kendisine iyi geldiğini söyleyen Dönmez, bazı vatandaşların omzunda gördüğü horozuna çok şaşırdıklarını söyledi.

Omzunda horozla işe giden esnafı görenler şok oluyorBartın'da esnaflık yapan 49 yaşındaki Niyazi Dönmez, kendisine hediye edilen horozunu omzuna alarak her gün işe gidip geliyor.

'OMZUMDAN İNMEZ OLDU'

Horozla beraber resim çektirmek isteyen, sevmek isteyen insanların taleplerinden çok memnum kaldığını ifade eden Niyazi Dönmez, "Ulus ilçemizden bir köye servise gitmiştim. Orada Hint horozlarını görünce servise gittiğimiz kişi iki tane yavru Hint horozu hediye etti. Bunlara bakıyordum ve zamanla büyüdüler. Kedilerin getirdiği kemirgeni yiyen horozun bir tanesi telef oldu. Bu da zamanla bana alıştı ve ellerimle besliyordum. Benden ayrılmaz oldu. Bir süre sonra evden aşağıya iner inmez yanıma gelirdi ve omzuma aldım. Ondan sonra alıştı ve şimdi omzumdan inmiyor." dedi.

'TERAPİ GİBİ GELİYOR'

Birçok arkadaşının horozu satması için yüksek paralar teklif ettiğini söyleyen Dönmez horozu vermediğini belirterek "Eş dost herkes bunu seviyor. Benim için maddiden çok manevi değeri var. Bana terapi gibi geliyor" dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...