Öldürdüğü kocasından hamile olduğunu öğrendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Öldürdüğü kocasından hamile olduğunu öğrendi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Ziyaretli Mahallesi’nde 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kocası Murat Aydın’ı şiddet ve cinsel saldırı gördüğü iddiasıyla öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Rümeysa Aydın, bir buçuk aylık hamile olduğunu öğrendi.

2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve cinsel istismarda bulunarak, ölümle tehdit ettiğini ileri sürdüğü eşi Murat Aydın’ı, 13 Ağustos günü yaşanan tartışmada av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

1,5 aylık hamile olan ve tutuksuz yargılanmak için başvuruda bulunan Rümeysa Aydın avukatına “eşimin katili oldum, bebeğimin de katili olmak istemiyorum” diyerek bebeğini doğurmak istediğini söyledi. Rümeysa Aydın eşi Murat Aydın’ın cinsel saldırısı sonrasında hamile kalmıştı. 

“EVDE GÖRDÜĞÜ BOŞ BARDAKLARDAN EŞİNİN KENDİSİNİ ALDATTIĞINI DÜŞÜNÜYOR”

Rümeysa Aydın’ın avukatlığını yapan Neslihan Aydın maktul Murat Aydın’ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili, “Rümeysa’nın eşi eve geldiğince camın önünde iki tane boş bardak görüyor. Eşi bu boş bardakları gördüğünde akşam 'sen iki tane adamı eve aldın ve sen bunu bana söylemiyorsun' diye bir tartışma başlatarak Rümeysa’yı darp ediyor. Daha sonra Rümeysa’yı 6 saat süreyle evdeki bodrumda kilitli olarak tutup itirafını sağlamak istiyor. Hatta evde iki çocukları var, çocukları da sorguya çekiyor. 'Anneniz eve dün akşam iki tane adam aldı, onlarla beraber oldu, siz de bu durumu gördünüz, bana itiraf edin' şeklinde çocukları baskı altına alıyor. Çocuklar dondurma yediklerini ve bu bardakların orada unutulduğunu söyleseler de maktul Murat bunlara inanmıyor ve iki gün süreyle Rümeysa’yı eve hapsediyor” diye konuştu.

“YARALI KOCASINA TAMPON YAPIYOR”

Maktul Murat Aydın’ın uyuşturucu madde kullandığını ileri süren Avukat Neslihan Çallıoğlu olayın gelişimiyle ilgili, “Murat bütün evi dağıtarak birlikteliğin izlerini arıyor. Hatta olay yerine ilişkin fotoğraflar var. Daha sonra hiçbir itiraf sağlamayınca kendi kafasında uyuşturucu maddenin de etkisiyle bir takım senaryolar uyduruyor. Evin dışında bulunan çöp kutusunu karıştırıyor, düğün olduğu senaryosunu kafasında canlandırıyor. Komşularını arıyor, “akşam düğün var mıydı biliyor musunuz?” diyor.  Rümeysa’nın bu düğünde başına bir şey geldi ve ben bunu bulacağım, Rümeysa’yı da öldüreceğim” şeklinde beyanlarla başlayan olaylar başka bir hal alıyor ve “öldüreceğim” dediği için Rümeysa kendini savunmak için eline evde bulunan tüfeği ayıp havaya doğru ateş etmek istediği sırada Murat ölüyor. Rümeysa aslında onu korkutmak istiyordu, Murat yaralanınca çok korkuyor ve yarasına tampon yapıyor. Hatta olaya ilişkin görgü tanıkları bunu görmüşler, ilk olay yerine geldiğinde Rümeysa’yı maktulün üstende yarasına tampon yaparken buluyorlar. Ama maalesef tabi bu olay ölümle neticeleniyor” ifadelerini kullandı.

“BEBEĞİNİN KATİLİ OLMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Cezaevinde bulunan Rümeysa Aydın’ın 1,5 aylık hamile olduğunun belirlendiğini de kaydeden avukat Neslihan Çallıoğlu, çocuğun maktul Murat Aydın’ın cinsel saldırısı üzerine olduğunu belirtti.

Çallıoğlu, Rümeysa Aydın’ın bebeği doğurmak istediğini de ifade ederek, “Bundan sonra yaşanan olaylarda Rümeysa ilk şokla beraber bütün detayları verememişti bize. Kendisiyle cezaevinde görüştüğümüzde hamilelik durumu olduğunu söyledi. Zira yaklaşık 1,5 ay önce maktul Rümeysa’ya cinsel saldırıda bulunmuş ve bu cinsel saldırı hadisesi de yine ifadelerde yer almıştı. Öyle ki maktul Rümeysa’yı cinsel saldırı sırasında bıçakla yaralamış ve olayın meydana geldiği yatakta bu bıçak izleri hala mevcut. Bu konuda yine bizim elimizde fotoğraflarla da sabit bir durum. Rümeysa’ya hamilelik testi yapıldı. Yapılan hamilelik testinde 1,5 aylık hamile olduğu tespit edildi. Bundan sonra biz Rümeysa’nın bu özel durumu da dikkate alınarak tutuksuz yargılanmasını talep ettik.  Rümeysa’ya hamileliğine son verip vermek istemediğini sorduğumuzda kesinlikle bu bebeği doğurmak istediğini eşinin katili olduğunu bir de bebeğinin katili olmayacağını bize beyan etti. Elbette biz kararına saygı duyuyoruz. Ancak hamilelik tedbirleri, hamilelik uygulamaları ve onun kontrolleri açısından kendisinin dışarıda bulunması hem kendi sağlığı için hem de bebeğin sağlığı için şart. Gerek bizim mevzuatımızda gerekse de taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler kapsamında hamile kadınların tutuksuz yargılanmalarının önünün açıldığını görüyoruz. Biz bu bütün tedbirlerin uygulanmasını ve Rümeysa’nın bebeğini sağlıkla kucağına almasını temenni ediyoruz” bilgilerini verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...