Okulların güvenliği kadınlara emanet

Düzenleyen:
Okulların güvenliği kadınlara emanet

YAŞAM Haberleri

İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Güvenli Okul Güvenli Gelecek" projesi kapsamında, Kırklareli’deki birçok okulun güvenliğini, kadın güvenlik görevlileri sağlıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla geçen sene başlayan ve bu sene de süren proje çerçevesinde, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 36 güvenlik görevlisi istihdam edildi. Kırklareli'de istihdam edilen 36 güvenlik vazifelisinin 24'ü ise kadınlardan seçildi. Okulların emanet edildiği kadın güvenlik görevlileri, sabahın erken saatlerinde gelerek okulun içini ve çevresini kontrol ediyor. Öğrencilerin gelişinden, çıktıkları zamana kadar olumsuzluk yaşanmaması için çaba gösteren güvenlik görevlileri, çevredeki olumsuzlukları da gerekli yerlere iletiyor. Türkiye'deki tüm okullarda gerek özel güvenlik gerek ise kolluk güçlerince tedbirler alındığını belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin "İlimizde de polis ve TYP kapsamında güvenlik görevlileri okullarda görev yapıyor. Şehirdeki okullarda özellikle kadın güvenlik görevlisi sayısı daha fazla. Bu konuda özellikle kadınların seçilmesinin sebebi, hem çocuklarla iletişim açısından hem de çocukların içerisinde bulundukları ruh hâlini anlamaları açısındandır. İlimiz başta olmak üzere çok ciddi bir güvenlik sıkıntısı giderildi. Uyuşturucu kullanımı ve diğer güvenlik zafiyetleri konusunda da başarılar elde edildi" açıklamasında bulundu.

BÜYÜK BİR MESULİYET

Cumhuriyet Ortaokulunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Esen Ünsal (38) "Okulda güvenlik görevlisi olmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Her türlü tehlikeyi hissetmemiz ve görmemiz lazım ki ona göre tedbir alabilelim. Biz vazifemizi ne kadar titizlikle yaparsak velilerin de içi o kadar rahat ediyor" diye konuştu. Hamdi Helvacıoğlu İlkokulunun güvenlik görevlisi Çiğdem Atlı ise "Çocukları korumak ve kollamaktan gurur duyuyorum. Çocukları ve okulu seviyorum. Onları anlayarak görev yapıyorum" şeklinde ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...