Okuldaki koku onlarca öğrenciyi hastanelik etti

/ Kaynak: İHA
Okuldaki koku onlarca öğrenciyi hastanelik etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da BTSO eğitim kampüsünde bir kokudan etkilenen onlarca öğrenci hastanelik oldu. Yaşanan panikle okuldaki tüm öğrenciler tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Yenice Abat Mahallesi'nde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) eğitim kampüsünde öğrenciler bir kokudan dolayı fenalaşmaya başladı. Koku nedeniyle 10'u aşkın öğrenci baygınlık geçirirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ve sivil savunma ekibi sevk edildi. UMKE ekipleri, okuldaki öğrencilere müdahale etti. Bursa'da öğrencileri hastanelik eden gaz kokusunun, eğitim kampüsünün karşısındaki Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne ait alana getirilen topraktan kaynaklandığı belirlendi.Edinilen bilgiye göre, Yeniceabat BTSO Eğitim Kampüsünü nereden geldiği bilinmeyen bir gaz kokusu kapladı. 10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü 4 okul ve 2 öğrenci yurdu bulunan kampüste büyük panik yaşandı. Okul binalarına dolan esrarengiz koku öğrencileri etkiledi. İdareciler okulu tahliye ederek öğrencileri bahçeye çıkardı. Gazdan fenalaşan 26 öğrenci için ambulans çağrılırken, ortalık ana baba gününe döndü. Mide bulantısı şikayeti olan öğrenciler ambulanslarla hastanelere sevk edildi.Kampusa AFAD, UMKE ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile 112 ekipleri sevk edildi. Sivil savunma ekipleri, özel cihazlarla okul çevresinde ölçüm yaptı. Bir kilometrelik alanda yapılan ölçümde gaz kokusunun kampüsün karşısında Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait alandaki topraklardan geldiği belirlendi. Toprak dökülen alanda gazın zirveye çıktığı tespit edildi. Bugün Küçükbalıklı'dan kamyonlarla toprak getirildiği öğrenildi. Nakledilen yerdeki kimyasal sızıntıdan dolayı topraktan böyle bir gazın çevreye yayıldığı sanılıyor. Ekipler, söz konusu topraktan ve kamyonların toprak getirdiği yerden numune aldı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...