Oğlunun hastalığı iş adamı yaptı

Düzenleyen:
Oğlunun hastalığı iş adamı yaptı

YAŞAM Haberleri

Denizli’de hastalığı sebebiyle dondurma yiyemeyen oğlu için yola çıkan baba, bulduğu formülle hem oğlunun dondurma özlemini giderdi hem de yaptığı tatlı ve dondurmalarla çok sayıda ilde şubesi olan bir işletme hâline geldi.

44 yaşındaki tatlı ve dondurma ustası Arif Cen, ‘glikojen depo hastalığı’ bulunan 6,5 yaşındaki oğlu Mert Poyraz Cen için ürettiği şekersiz dondurma ve tatlıları birçok ilde açtığı şubelerle Türkiye’ye satıyor. Badem, ceviz ve çeşitli bitkilerden elde ettiği sütlerle çocuğunun sağlıklı gelişimini sağlayan Cen, bu sütlerle dondurma ve tatlı da yapmaya başladı. Zürih Üniversitesinden doktorların Denizli’ye gelerek kendisini tebrik ettiğini belirten Cen, doktorların şekersiz tatlıları Avrupa’da kendi hastalarına da uyguladığını söyledi. Bu tatlı serüvenin yaklaşık 6 yıl önce başladığını belirten Cen, “Oğlum doğduğunda genetik bir rahatsızlıkla doğdu. Şeker hastası olarak söyleniyor ama tedavisi yok. Oğlumun rahatsızlığı beni yeni şeyler üretmeye teşvik etti. Başka hastalara ve oğluma faydası olan bir tat keşfetmek oldukça mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...