Oğlumun biri öldü bari ikisini kurtarın

Oğlumun biri öldü bari ikisini kurtarın

YAŞAM Haberleri

3 yıldır Halep cezaevinde tutulan ve sağlıksız şartlar sebebiyle vereme yakalanan 3 kardeşten Emin Aydın öldü. Adana'daki ailesi cenazesini bile alamıyor.

Diş teknisyeni olan ve diş malzemeleri ticaretiyle uğraşan Hasan Aydın (31) kardeşleri Emin (23) ve Ramazan Aydın (21) ile 3 yıl önce Suriye'ye gitti. Suriye'de malzeme temin etmek için anlaştıkları kişiyle kavga edince 3 kardeş Halep cezaevine konuldu. İç savaşın da patlak vermesiyle sağlıksız şartlarda cezaevinde kalan kardeşler hastalandı. Emin Aydın, vereme yakalandı. Tedavi edilmediği için de 8 Aralık 2013'te hayatını kaybetti. Hasan ve Ramazan ailesine ulaşıp, Emin'in öldüğünü, Beşar Esad'ın adamlarının cenazeyi aldığını bildirdi. Acılı anne Hatice Aydın (55), gözyaşları içinde, "Benim oğullarım 3 yıldır Halep'te cezaevinde. Çocuklarımdan biri hastalanıp öldü. Cenazesini bile alamıyoruz. Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanım Abdullah Gül'den devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Bir oğlumu kaybettim, bari ikisini kurtarın. Oraya gömmüşler. ben oğlumu istiyorum" diye feryat etti. Hasan Aydın'ın eşi Aynur Aydın ise iki çocukla 3 yıldır eşinin yolunu gözlediklerini belirterek, "Eşim 80 kiloydu şimdi 50 kiloya düşmüş. Ne yapacağımızı şaşırdık. 2 çocukla ortada kaldım" diye ağladı. Hasan Aydın'ın 7 yaşındaki kızı Esma Aydın da babasını çok özlediğini söyleyerek ağladı.
nbsp;Fatih Keçe-Eren Bozkurt ADANA İHA


nbsp;Oğlumun biri öldü bari ikisini kurtarın

Gözü yaşlı anne Hatice Aydın, Emin'in cenazesini ve iki oğlunu kurtarması için devlet büyüklerinden yardım istedi. Hasan Aydın'ın eşi Aynur Aydın ise 2 çocuğuyla eşinin yolunu gözlüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...