'Ocağa girerken hep endişeliydi'

'Ocağa girerken hep endişeliydi'

YAŞAM Haberleri

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalar, dokuzuncu gününde netice alınamadı.

Maden taban seviyesindeki su çekildikten sonra ortaya çıkan zarar görmüş vagon ve tomrukların temizliği yapılırken, işçilerin hep bir göçük endişesiyle ocağa gittiği öğrenildi. Ermenek'teki kömür ocağında mahsur kalan 42 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın eşi Nazmiye Çolak, olaydan önce kocasının "hafif göçük olsa beni 15 günde bulamazsınız" dediğini belirtti. nbsp;Çolak: "Ocakla hiç ilgilenen yok. Bir gün başımıza iş açacak ama benim başımda patlamasa' derdi. 'Gitsem mi, gitmesem mi?' derdi. Ne bilsin böyle bir şeyin şimdi olacağını. 'Belki 3-4 yıla olur. Emekliliğe iki yıl kaldı' diyerek kendi kendine cesaret verip gitmişti. O gün yanına koyacak yiyecek bir şey bulmakta zorlandım. Ocağa gittiğinde cebinde hiç parası yoktu. Maaş yatsa o gün işe gitmeyip evin ihtiyaçlarını karşılayacaktı. Eşim diz kapağından ameliyat olduğu için yürümekte zorluk çekiyordu. Bacağı şişti, koşabildi mi, nerelere girdi bakalım?" diye konuştu.3 çocuk babası Hüseyin Çolak torunlarının en küçüğü olan 19 günlük Miray'ı ise hiç göremediği öğrenildi. nbsp;Bu arada madendeki çalışmaları takip eden Doğan Haber Ajansı ekibinin aracı uçuruma yuvarlandı, gazeteciler Tolga Yanık ve Akif Özdemir yaralandı. nbsp;Öte yandan Kayseri'nin nbsp;Tomarza ilçesinde kaçak çalıştırıldığı belirlenen maden ocağının faaliyetleri durdurularak, işletme sahibine 100 bin lira para cezası kesildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...