O saldırgana 6 yıl hapis istendi

Düzenleyen:
O saldırgana 6 yıl hapis istendi

YAŞAM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Şişli’de bir parkta akademisyen Neşe Nur Akkaya ve Yasemin Farhat’a saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Eray Çakın hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, Çakın’ın 6 Haziran’da Teşvikiye’de bulunan Mıstık Parkı’nda arkadaşlarıyla birlikte oturduğu sırada, parka gelen ve başörtülü olan müştekiler Neşe Nur Akkaya ile Yasemin Farhat’a “Ben sizden rahatsız oluyorum. Gaziosmanpaşa’ya gidin. Burada yaşayamazsınız. Buradan gidin” şeklinde yüksek sesle parkta bulunan insanları galeyana getirmek ve müştekilere karşı kışkırtmak amacıyla bağırdığı anlatıldı. İddianamede, olay sırasında şüphelinin ne olduğu tespit edilemeyen bir cisimle Akkaya’nın yüzüne birden fazla kez vurduğu, başörtüsünden çektiği ve yere düşürdüğü, yüz bölgesinde, boynunda elinde ve ayak bölgesinde morluklar ve abrazyon oluştuğu ifade edildi. İddianamede şüpheli Çakın’ın “silahla kasten yaralama” ve iki kişiye karşı “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 1 yıl 9 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...