O anneye 'Yusuf öldü' diyemediler

O anneye 'Yusuf öldü' diyemediler

YAŞAM Haberleri

Yaralı kurtulan anne Selcan Aydın'ın 1.5 yaşındaki oğlu Yusuf'un da hayatını kaybettiği ortaya çıktı; ancak acı haber anneye verilemedi.

Yaralı olarak getirildiği hastanede gözlerini açar açmaz bebeğini soran ve "Otobüste kucağımdaydı. Şimdi nerede olduğunu bilmiyorum" diyen Selcan Aydın'ın (26), bir buçuk yaşındaki bebeği Yusuf'un kaza yerinde öldüğü belirlendi. Anneye acı haber verilmezken, taburcu olan baba Asım Aydın, çocuğunun cenazesini alarak Muş'a götürdü.O otobüsün şoförü nbsp;hız tutkunu çıktı
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde şarampole devrilen Muş otobüsünün sürücüsü Ertuğrul Karasu (42), kardiyoloji servisindeki tedavisini ardından taburcu oldu. Jandarma nezaretinde sorguya götürülen sürücü, daha sonra 'ölüme sebep olmak' suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Kaplama lastik kullandığı belirlenen ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen otobüs sürücüsü 23.00 civarında direksiyon başına geçmiş ve 02.00 civarında kaza olmuştu. Bu sebeple direksiyon başında uyumuş olabileceği ihtimali değerlendirilen sürücünün, geçmiş trafik cezaları da dikkat çekici. 1995'te Muş'ta E sınıfı sürücü belgesi alan Karasu'nun, son 10 yılda çeşitli trafik suçlarından 16 defa ceza aldığı ortaya çıktı. Karasu'nun bu yıl içinde de aşırı hız cezası aldığı belirlendi. Öte yandan Başsavcı Süleyman Tanrıkulu, kaza yapan otobüsle ilgili bilirkişi raporunun savcılığa ulaştığını belirtirken; ilk belirlemelere göre sürücünün bir dizi hata yaptığı ortaya çıktı. Otobüsün kontrolden çıkarak bölünmüş yolun karşısına geçmesinin sürücü Karasu'nun hatalı olduğunu gösterdiği görüşü savunulurken, diğer hataları da şöyle belirlendi: Takograf kayıtlarına göre Kırşehir'deki moladan sonra direksiyona geçen Ertuğrul Karasu, hız sınırı aşıp 105 kilometreye ulaştı. Bölgede kar yağışı, sis ve buz olduğu halde çok dikkatli davranması gereken sürücü, kazanın olduğu yolda 80 kilometre olan hız limitini aşıp 90 kilometre hızla seyrediyordu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...