Nevşehirli imam camiyi botanik bahçesine çevirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nevşehirli imam camiyi botanik bahçesine çevirdi

YAŞAM Haberleri  / AA

Nevşehir'de Ahmet Aydemir isimli imam, 1992 yılından bu yana görev yaptığı camiyi botanik bahçesine çevirdi. 300'den fazla çiçeğin bulunduğu caminin adı da Çiçekli Cami olarak değiştirildi. İmam Aydemir'e geçen yıl, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Uluslararası İyilik Ödülü" verildi.

Nevşehirli imam hatip Ahmet Aydemir, 1992 yılında göreve başladığı Taşlıbel Camisi’ne 1995 yılı itibariyle evinde hobi amaçlı yetiştirdiği çiçekleri getirmeye başladı. Görev yaptığı caminin içerisini çiçeklerle donatarak botanik bahçesi haline getiren cami imamı hem cemaatin hem de halkın büyük beğenisini topladı. Mahallenin sakinlerinin de desteğiyle camideki bitki sayısı gün gittikçe arttı. Yeni görüntüsüyle cami Çiçekli Cami olarak anılır oldu.

Nevşehirli imam camiyi botanik bahçesine çevirdi

300'DEN FAZLA SAKSI ÇİÇEĞİNE BAKIYOR

Camide300’den fazla saksı çiçeğine bakan imam Ahmet Aydemir bu çalışmasından dolayı geçen yıl Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verilen "Uluslararası İyilik Ödülü"nü kazandığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Çiçeği seven çocuğun asla çevresine zararı olmaz, biz de böyle bir neslin yetişmesine vesile oluyoruz. Cenabı Allah'ın yeryüzündeki evleri olan camilerin her şeyin en güzeline layık olduğuna inanıyorum. Botanik bahçesi gibi olan bu camide çiçekler arasında ibadet yapmanın zevki ayrı oluyor."

Nevşehirli imam camiyi botanik bahçesine çevirdi

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...