Nazlıgül böyle solmuş

Düzenleyen:
Nazlıgül böyle solmuş

YAŞAM Haberleri

Albay Sebati Ataman, “Talihsiz üsteğmeni namussuzlukla suçladılar. İğrenç iftiralar attılar ve resmen askeriyeden kovdular. Daha fazla dayanamayıp canına kıydı” dedi

Çeşitli eziyetler sonucu 2013’te albay rütbesini aldığı gün emeklilik dilekçesini veren 1 günlük Albay Sebati Ataman, intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun, ölmeden önce yaşadıklarını kendisi ile paylaştığını söyledi. 2012’de 12. Ana Ulaştırma Hava Üs Komutanlığı’nda, pasif göreve çekildiğini dile getiren Ataman, komutanlığın başında o dönem Tuğgeneral olan ve 15 Temmuz’dan sonra Dubai’ye kaçarken yakalanan Cahit Bakır’ın olduğunu ifade etti. Ataman üsteğmeni intihara götüren olayları şöyle anlattı: “Nazlıgül Üsteğmen kapıyı çalıp izin istedi. O güne kadar da tanımadığım bir kişidir. Tedirgindi. Buyur ettim. ‘Sizin de başınıza benzer şeyler gelmiş, bir şey paylaşabilir miyim?’ dedi. Kendisini ilk sorguya Şubat 2012’de çağırdıklarını söyledi ve yapılan zulümleri anlatmaya başladı. O çocuğa her türlü baskı yapıldı.  İnanılmaz stresli, sıkıntılı ve benimle aynı şekilde depresyonda olduğunu gördüm. Anlattığı şeyler inanılmaz derecede iğrenç, tamamen özel hayata ilişkindi. Aradan 20 gün geçti. Salı sabahıydı, komutan odasında toplantı yapıyorduk. Hiç unutmuyorum, kapı vuruldu, emir astsubayı içeri girdi. İkmal’de çalışan Mehmet Yüzbaşı’nın çok acil bir şey söyleyeceğini ifade etti. Mehmet Yüzbaşı son derece korkmuş bir yüz ifadesiyle içeri girdi ve Nazlıgül Üsteğmen’in intihar haberini verdi. O zamanki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cahit Bakır, gayet soğukkanlı biçimde, İkmal Komutanı ve Personel Şube Müdürüne, ‘Gidin ilgilenin’ dedi ve toplantıya devam etti. Sonra da, ‘Yapmamalıydı, hata yapmış, Allah taksiratını affetsin, çok da günahı vardı’ dedi, ki benim kanım dondu. Sonradan öğrendim ki, Hava Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiş ve silahını teslim etmesi bilgisi hiç de usulüne uygun olmayan bir şekilde verilmiş. Göz göre göre üsteğmeni ölüme yolladılar.” Nazlıgül Daştanoğlu, 7 Kasım 2012 tarihinde intihar etmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...