Narı üzerinize sıçratmadan yemenin püf noktaları, işte detaylar

/ Kaynak: CHA
Narı üzerinize sıçratmadan yemenin püf noktaları, işte detaylar

YAŞAM Haberleri  / CHA

Mevsimin en çok tercih edilen meyvelerinden biri olan narın lekesi kolay temizlenmiyor.

Bu yüzden de bu meyveyi yerken ve özellikle keserken çok dikkat etmek gerekiyor. Azerbaycan'da yetiştirilen narlar, lezzeti kadar suyunu sıçratmadan kesilmesiyle de dikkat çekiyor.Nar yetiştiriciliği yapan İlkin Emrahov, Cihan Haber Ajansı(Cihan) kameraları karşısında söz konusu meyveyi dilimleyerek dikkat edilmesi gereken püf noktaları gösterdi. Buna göre; ilk önce narın taçlı tarafından eğimin başladığı yere denk gelecek şeklinde daire olarak çiziliyor. Daha sonra ise narın yanak kısımlarındaki çıkıntıların tepe noktalarından alt kısma doğru çizikler atılıyor. Bu çizikler atılırken narın içerisindeki bölümleri birbirinden ayıran zarların üzerine gelmesine dikkat ediliyor. En sonunda ise her dilim fazla sıkmadan elle birbirinden ayrılıyor. Azerbaycan'da bu mevsimde sofraların vazgeçilmezi olan nar en güzel şekilde dilimlenerek servis ediliyor.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...