Nadir görülen bir rahatsızlığı var!

Nadir görülen bir rahatsızlığı var!

YAŞAM Haberleri

Çoğu anne-baba, çocuğunun yüzünde gülücükler açılmasını görmekten mutlu olur. İngiltere'de 2 yaşındaki Elliot Eland'ın gülmesi ise Gale-Craig Eland çifti için ızdırap kaynağı.

Nadir görülen Angelman sendromuyla doğan çocuk, nörolojik durum sebebiyle kolayca heyecanlanıyor ve sürekli gülüyor. Bir kromozom bozukluğu durumu olan bu sendrom ciddi öğrenme güçlüklerine de yol açıyor. nbsp;
Elliot'un abisi Alex ile oynarken Alex'in yaralanması durumunda Alex'in ağladığını, Elliot'un ise katıla katıla güldüğünü anlatan Gale, Alex'in, kardeşinin yaralanmasından memnun kaldığını düşünmesini istemediklerini ifade etti. Oğlunun harika bir gülüşünün olduğunu, gülünce yüzünde adeta güller açıldığını dile getiren Gale, bunu görünce kendisinin de güldüğünü ama bu gülüşün gerisinde dünyada tedavisi olmayan bir hastalığın olduğunu düşününce memnuniyetinin hüzne dönüştüğünü ifade etti.
Sürekli gülüyor olsa da Elliot, Angelman sendromu sebebiyle asla konuşamayacak, büyük ihtimalle asla yürüyemeyecek. Anne-babası, hastalığın tedavisi olmadığı için, çocuklarıyla iletişim kurmanın nasıl mümkün olabileceği üzerinde araştırmalar yapıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...