Mutlu Kaya saldırısında sıcak gelişme!

/ Kaynak: AA
Mutlu Kaya saldırısında sıcak gelişme!

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi Mutlu Kaya'nın ailesine ziyaret etti. Elçi yaptığı açıklamada Mutlu Kaya'yı vuran kişinin her şeyi itiraf ettiğini açıkladı.

Elçi, bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan ve uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Elçi: "Kaya ailesinin vekili olarak soruşturmayı ve davayı takip edeceğiz. Soruşturma makamı tutuklanan fail hakkında çok sayıda delile ulaşmıştır. Fail hakkında kamera kayıtları ve tanıklar var soruşturma aşamasında sanık suçunu itiraf etmiştir"


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir televizyon kanalında yayımlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın üç gün önce ağır yaralanmasına neden olan silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmaya müdahil olacaklarını bildirdi.Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Kaya'nın ailesini hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Elçi, baba Mehmet Kaya ile görüşerek kızının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.Elçi, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını, bu kapsamda yürütülen soruşturmaya da müdahil olduklarını söyledi.Mutlu Kaya'ya yapılan saldırıyı kınadıklarını ve soruşturmayı yakından takip ettiklerini ifade eden Elçi, "Nedeni ne olursa olsun genç bir kadına silahlı şiddeti kabul etmek mümkün değildir" dedi.


Olayla ilgili bir şüphelinin tutuklandığını anımsatan Elçi, şöyle konuştu:


"Tetiği çeken asıl fail yakalanarak, tutuklanmıştır. Yaptığımız incelemede soruşturma makamı tutuklanan fail hakkında çok sayıda delile ulaşmıştır. Fail hakkında kamera kayıtları ve tanıklar var. Soruşturma aşamasında sanık suçunu itiraf etmiştir. Failin daha önce de Kaya'yı tehdit ettiğine ilişkin bir suç duyurusu söz konusu. Kadına yönelik birçok şiddet eyleminde yaşandığı gibi Kaya'ya yapılan saldırı öncesinde de gerekli önlemler alınamamış."


Elçi, Mutlu Kaya ve ailesine her türlü hukuki desteği sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...