Murat Sökmenoğlu vefat etti!

Murat Sökmenoğlu vefat etti!

YAŞAM Haberleri

Eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, vefat etti.

Sökmenoğlu, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yaşamını yitirdi.

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in oğlu olan Sökmenoğlu, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Zökmenoğlu, THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul'dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989'da sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Murat Sökmenoğlu kimdir?

1945 yılında İstanbul'da doğdu. Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ile Medine Sökmen'in evladı. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu. Fransızca ve az İngilizce biliyor. THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP Kurucu Üyesi. XVII, XVIII inci Dönem Hatay Milletvekili. 27 Aralık 1989 tarihinde, sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa etti. TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amiri. NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Eski Üyesi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...