Mükemmellik baskısı çocukları hasta ediyor

Mükemmellik baskısı çocukları hasta ediyor

YAŞAM Haberleri

Almanya'da psikologlar ve öğretmenler çocuklarını sürekli mükemmel görmek isteyen anne babaları uyardı.

Çocuklarının sürekli "en başarılı" olmasını isteyen ve bunu sağlayabilmek için baskı yapan ailelerin baskısı çocukları psikolojik yönden hasta ediyor. Marburg'lu uzman Detlef Rost, "Mükemmel olma baskısından vazgeçilmezse konu toplumsal bir hastalığa dönüşecek" dedi. Almanya Psikologlar Birliği Başkanı Michael Kraemer de, çocukların zeka düzeyini ön planda tutarak sürekli bu yönde motive etmenin son derece sakıncalı olduğunu belirtti. Kraemer, çocukların özgün duygularıyla ve doğal bir ortamda büyümelerinin ruhsal sağlıkları için daha yararlı olduğunu kaydetti ve bu noktada çocukların el becerilerini geliştirecek çalışmalar da yapmak gerektiğinin altını çizdi.


HATA GETİRİYOR
Bremenli zekâ araştırmacısı Gerhard Roth, zeki kabul edilen insanların IQ sayısının 130 ve üzeri olduğuna dikkat çekerek, buna Almanya'da ancak her iki kişiden birininin sahip olduğunu hatırlattı. Roth, zeki olmalarına ve aileleri tarafından sürekli mükemmel olmak için desteklenmelerine rağmen, gençlerin seçimlerinde hatalar yaptığını hatırlattı. Roth'a göre gençler, daha önce olmadıkları kadar başarı baskısı altındalar.
nbsp;
SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...