Mukaddes emanetler gün yüzüne çıktı

Mukaddes emanetler gün yüzüne çıktı

YAŞAM Haberleri

Peygamber efendimizin doğumunun 1443. yılında, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış kutsal emanetler Topkapı Sarayı ve Ayasofya'da sergilenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa büyük bir sergiye imza atacak. Bugüne kadar bir arada sergilenmemiş eşsiz değerdeki eserler, Ülker markasını da bünyesinde barındıran Yıldız Holding sponsorluğunda, "Hicaz'dan İstanbul'a Hazreti Peygamber Sevgisi" temasıyla hazırlanan "Aşk-ı Nebi" sergisinde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu ve Ayasofya'da olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla bugün resmi açılışı yapılacak olan sergiler 15 Temmuz'a kadar açık kalacak.
İki aşamalı planlanan serginin ilk ayağı olan Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu'nda 15. - 16. ve 17. yüzyıllardan kalma Mushaf-ı Şerifler, Peygamber efendimizin su içtiği tas, nbsp;Mukavkıs'a gönderdiği mektup sergilenecek. Ayasofya'da ise yaşayan hattatların Hazreti Peygamber temalı eserlerinden oluşan sergi açılacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...