Muhtarın dikkati Gebze’yi kurtardı

Düzenleyen:
Muhtarın dikkati Gebze’yi kurtardı

YAŞAM Haberleri

Kocaeli’nde geçtiğimiz günlerde kundaklanmak isteyen ormanlık alanda bir kere daha yangın çıktı. Alevleri fark eden bir muhtar, ormanı yanmaktan kurtardı.

Gebze’ye bağlı Eskihisar Mahallesi, Feribot yolu üzerindeki ormanlık alan geçtiğimiz günlerde ateşe verilerek yakılmak istendi. Neyse ki yangın büyümeden söndürüldü. Bu olayın gerçekleştiği yerin 50 metre ötesinden bugün de alevler yükseldi. Dumanları şans eseri fark eden Eskihisar Mahallesi Muhtarı Tayfun Özcan, otomobiline atlayıp bölgeye gitti.

Muhtarın dikkati Gebze’yi kurtardı

ALEVLERİN YAYILMASINI ENGELLEDİ

Hemen aracının bagajındaki yangın söndürme tüpünü alarak alevlere müdahale etti. Muhtar, yangının yayılmasını engelleyerek ormanı kurtardı. Bir süre sonra gelen itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı. Özcan “Muhtarlıkta oturuyordum. Dumanları gördüm, arkadaşlarla birlikte hemen ormana gittim.  Alevler yayılmadan söndürdük” dedi.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...