Mısır'a giden turistler rotasını Türkiye'ye çevirdi

/ Kaynak: CHA
Mısır'a giden turistler rotasını Türkiye'ye çevirdi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Mısır'daki savaştan dolayı turistlerin çoğunluğu rezervasyonlarını Türkiye'ye aktarıyor.

Eylül ve ekim aylarında 4 ve 5 yıldızlı oteller tamamen dolarken 1, 2 ve 3 yıldızlı otellerde de rezervasyonlar yoğunlaştı. Turizm sezonu yoğun talepten dolayı en az 2 ay daha uzayacak. nbsp;Mısır'daki savaştan dolayı rezervasyonlar Antalya ve Alanya'ya aktarılıyor. Eylül ve ekim aylarındaki rezervasyonları alan oteller kasım ayına da rezervasyon yaptırıyor. Bundan dolayı turizm sezonunun en az bir ay daha uzanması bekleniyor. Mısır ve Suriye'deki katliamdan dolayı bu habere sevinemeyen turizmciler, gelecek misafiri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade ediyor. Türkiye çapında geçen yıla göre yüzde 10'luk bir turist artışı olduğunu işaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Antalya Milletvekili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı, Antalya'da da yüzde 7,60'lık bir artış olduğunu dile getirdi. Şu anda Alanya ve Antalya'da doluluk oranının iyi olduğunu ifade eden Arıcı, Mısır'daki olaylardan dolayı erken biten turizm sezonunu en az bir ay daha uzatılacağını kaydetti. Arıcı, "Mısır'daki olaylardan dolayı İngiliz ve Alman turistler daha çok Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Tunus'a yönlendi. Ülkemize de çok yoğun bir şekilde talep var. Bu önümüzdeki ve gelecek yıl kış sezonunda da turizmin uzayacağını gösteriyor. Ekim ayı şu anda doluluk oranı iyi gidiyor. Kasım ayına da yansıyacak." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ARTIŞI TERCİH EDERİZ AMA BÖYLE BİR ARTIŞI DEĞİL

Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'da darbe olduğunu belirterek, turizmdeki artışı tercih ettiğini, ancak böyle bir artışı tercih etmediğini dile getirdi. Arap Baharı döneminde de turist sayısında artış olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, son 10 yılda Türkiye'de ciddi oranda istikrar olduğunu kaydetti. Bu yıl geçen yıla oranla sezon başında yüzde 15 artış gözlendiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Mısır'da darbe var. Katliam var. Bundan dolayı bir artış ve talep var. Artışı her zaman tercih ederim. Fakat keşke darbe olmasaydı. Katliam olmasaydı da bu artışta olmasaydı. Çünkü Mısır'da bir ansanlık dramı var." diye konuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Mısır ve Suriye'de meydana gelen katliamlara çok üzüldüklerini belirterek yapılanlara tepki gösterdi. Gezi olaylarının Türk turizmini çok etkilediğini belirten Şahin, Mısır'da bulunan turistin Türkiye'ye yönünü çevirmesinin turizmci açısından olumlu yönde olduğunu söyledi. Kasım ayına kadar otellerin yoğunluk yaşayacağını ifade eden Şahin, turizme pozitif yönde yansımalar olduğunu kaydetti. Gelecek yıllarda yansımaların pozitif yönde olması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Hava alanının pist genişletme çalışmalarımız sürüyor. Golf sahalarımızın yapılması için ihale aşamasına gelmesi için çalışmalarımız oldu. Akdağ Kayak Merkezi'nin yolunu bitirme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki sezon eğitim fakültesinin faaliyete geçmesi için çalışıyoruz. Tüm bunlar kış turizmini ve gelecek yılı pozitif yönde etkileyecektir. Bu çalışmaların takipçisiyiz." şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...