Milyonluk arsanın sahibi aranıyor! Pes dedirten 'dublör' oyununa suçüstü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Milyonluk arsanın sahibi aranıyor! Pes dedirten 'dublör' oyununa suçüstü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Beylikdüzü'nde bulunan ve değeri yaklaşık 7 milyon lira olan arsayı sahibinin kılığına girerek 700 bin liraya satmaya çalışan dolandırıcılar suçüstü yakalandı.

Beyilkdüzü'nde bulunan bir arsanın sahibi olan Metin Ş.'nin kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, yeni yöntemleri ile görenleri şaşkına çevirdi. İnternette 'satılık arsa' ilanı veren şahıslar, emlakçı Ferdi Dağcı'ya resmi evrakları gösterdi ve satış işlemleri için emlakçı Dağcı'yı İzmir'e çağırdı.

Arsa sahibi gibi davranan çete üyesinin, "Eşim çok hasta, onun ameliyat masrafları için arsayı acil satmam gerekli" demesi üzerine şahsa inanan Dağcı, arkadaşları ile birlikte İzmir'e gitti. Dolandırıcının 16 daire imar verilen arsayı almamaları halinde başka bir daireyi aynı fiyata satacağını söylemesi üzerine oyun bozuldu. Bu görüşmenin ardından dolandırılmak üzere olduğunu anlayan Dağcı, durumu polis ekiplerine haber verdi.

Polis ekiplerinin şahsı suçüstü yakalamak için yardım istediği Dağcı, ertesi gün satış işlemleri için dolandırıcılarla buluşmak istedi. Devir işlemlerinin yapıldığı sırada polis ekiplerinin düzenlediği operasyon ile şahıs gözaltına alınırken, olayın ardından polis ekipleri, diğer çete üyelerini de yakalamak için çalışma başlattı. Arsa sahibinin kılığına giren dolandırıcı şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'ARSAMI ALMAZSANIZ DAİREMİ SATACAĞIM' DEDİ, YAKAYI ELE VERDİ

Yaşanan dolandırıcılık olayını anlatan Ferdi Dağcı, "Ofisteki arkadaşlarımız internette bir ilan görmüşler. Fiyatı uygun olunca da bana söylediler. Hemen şahısla iletişim kurduk ve arsanın dayısına ait olduğunu, e-Devlet, kimlik gibi bilgilerini gösterebileceklerini söylediler. Bunun üzerine görüntülü konuştuk ve biz gerçek satıcı olduklarına ikna olduk. Sonrasında bizi İzmir’e çağırdılar" dedi.

"Sözde arsa sahibinin eşi hasta olduğu için İzmir'den ayrılamadığını ve o sebeple sadece orada işlemleri yapabileceğini söylediler" diyen Dağcı, "Bizde tapu verecekleri için görüşmeye gittik. Bir kafede oturduk ve şartları konuşmaya başladık. Bize devir işlemlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden değil sadece noterden verebileceklerini söylediler. Tabi o sırada sadece onunla iletişim halinde değiliz, 3-4 farklı şahıs daha sürekli arıyor. Görüşme sonunda biz bayağı adama inanmaya başladık ama son anda bir açık verdi. Bize o şahıs, 'Eğer siz arsamı almazsanız yakın bir muhitte bulunan daireme alıcı var. Onu satacağım' dedi. Bize dairenin fiyatını söylediğinde adamların dolandırıcı olduğunu anladık. Çünkü bize satmak istediği arsaya 16 dairelik imar çıkıyordu ama bir daire parasına satmak istedi. Biz de vatandaşın yanından ayrıldıktan sonra emniyete gittik ve polis arkadaşlara durumu anlattık" dedi.

Milyonluk arsanın sahibi aranıyor! Pes dedirten 'dublör' oyununa suçüstü

SUÇÜSTÜ YAKALANDI, TUTUKLANDI

Tüm vatandaşları ve meslektaşlarını dikkatli olunması konusunda uyaran Ferdi Dağcı, "Durumu anlattıktan sonra emniyetteki arkadaşlar hemen üstlerine bilgi verdiler ve suçüstü yapmak için bizden yardım istediler. Biz de yardım etmek maksadı ile dolandırıcıları arayarak ertesi gün için sözleştik. Noterde buluştuk ve işlemlerin yapıldığı sırada polis ekiplerine haber vererek gerçek arsa sahibinin kılığına giren şahsı yakalattık. Daha sonradan da şahsın tutuklandığını öğrendik" ifadelerini kullandı.

GERÇEK SAHİBİNE ULAŞILAMIYOR

Gerçek arsa sahibini bulamadıklarını belirten emlakçı Dağcı, "Polis ekipleri de ulaşmaya çalıştı ama bir sonuca varamadı. Adama ne olduğunu bilmiyoruz, belki yurt dışında veya başına bir şey geldi ama bir an önce ulaşılması lazım. Çünkü üzerine 100 milyon TL civarında taşınmaz mülk kayıtlı ve dolandırıcılar hala dışarıda. Şahıs arsa sahibinin kılığına bir dublör gibi girdiği için bizi bile kandırdı. Biz emlak işi yapıyoruz, biz bile inandıysak normal vatandaş her türlü inanır. Şahıslar bize 7 milyon liralık arsayı 700 bin TL’ye satacaklardı. Lütfen vatandaşlar ve emlakçı arkadaşlar çok dikkatli olsun" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...