Mezar taşlarının satışı durduruldu

Mezar taşlarının satışı durduruldu

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de Osmanlı mezar taşlarının satıldığına dair haberler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti, görüşmeler sonucu satış durduruldu.

İngiltere'de Osmanlı mezar taşlarının satıldığına dair haberler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Londra Kültür Müşavirliği'nin görüşmeleri sonucu satış durduruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: "4 adet mezar taşının satışa çıkarıldığı 'High Road Auctions' firmasının internet sitesinde yapılan inceleme sonucunda durum teyit edilmiştir. 244 ve 246 lot numaralarıyla satışa çıkan mezar taşlarının ülkemizde çalıntı kaydı bulunup bulunmadığına ilişkin olarak Interpol veri tabanı dâhil arşiv araştırmaları gerçekleştirilmiş ancak çalıntı kayıtlarına ulaşılamamıştır. Londra Kültür Müşavirliğimiz aracıyla yapılan görüşmeler sonucunda, söz konusu mezar taşlarının satışı durdurulmuş olup, ülkemize iadesi için kanıt aranmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır." Bu arada firmanın, daha önce Arapça yazılı mezar taşlarını sattığı ortaya çıktı. Firmanın son listesinde 17. yüzyıl Babür dönemine ait mezar taşı isim listesi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...