Metrobüsler kafa kafaya çarpıştı, olay yerinden görüntüler var

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Metrobüsler kafa kafaya çarpıştı, olay yerinden görüntüler var

YAŞAM Haberleri  / AJANSLAR

Beylikdüzü Belediyesi Durağı yakınlarında metrobüsler kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. İhbar üzerine çok sayıda ekip olay yerine gönderildi.

İstanbul Beylikdüzü Belediye ile Cumhuriyet durakları arasında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı, kaza anı kameralara yansıdı. Bariyerlere vurarak ilerleyen ve şoförü olmadığı görülen metrobüs, karşı şeritten gelen başka bir metrobüsle çarpıştı. Arkadan gelen başka metrobüs de duramayarak araçlara vurunca zincirleme kaza oldu. Saat 18.30 sıralarında yaşanan kazanın detayları da belli oldu.

METROBÜS SÜRÜCÜSÜZ HAREKET ETTİ

Kontrolden çıkan metrobüsün olaydan kısa bir süre önce, başka bir durakta arıza yaptığı ve sürücü Oktay A.’nın da metrobüsün motor kısmındaki aküsünü kontrol etmek için araçtan indiği öğrenildi. Sürücünün aküyü kontrol ettiği sırada metrobüsün hareket ederek bir diğer durağa kadar bariyerlere çarparak sürücüsüz bir şekilde ilerlediği öğrenildi.

9 KİŞİ YARALANDI

Kazada biri sürücü 9 kişi yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 

 

 

METROBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan kazanın ardından incelemelerde bulunan polis ekipleri, sürücüsüz hareket eden metrobüsün sürücüsü Oktay A.’yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından araçların kaldırıldığı öğrenildi.

YOLCULAR İSYAN ETTİ

Kaza sonrası uzun metrobüs kuyrukları oluştu. Metrelerce uzayan kuyruklarda saatlerce yolculuk yapan vatandaşlar isyan etti. Kimi yolcular, metrobüs durağa yanaşmadan araçtan inip metrobüs yolunda yürürken, kimileri ise metrobüslerde bekledi. İftar saatinde yolda olan vatandaşlar ise araçların kaldırılmaması ve çalışmaların geç yapılmasından yakındı. 2,5 saattir yolda olduğunu söyleyen Mehmet Atmaca, “Şimdi metrobüs kaza olduğu zaman 1-2 saat kimsenin hakkı yok bekletmeye. Her şey çok güzel oluyor. Görüyorsunuz metrobüsün kuyruğu Avcılar’a kadar gidiyor. Yazık günah değil mi? Bu kadar ilgisizlik. Ben 2-3 saattir yoldayım ayıp yani. Ben Mecidiyeköy’den geliyorum. Benim 40-50 dakikada buraya gelmem lazım, ama 2,5 saattir yoldayım” dedi. Sürekli metrobüs kullanan birisi olduğunu söyleyen Şahmerdan Topçu, “Ben sürekli metrobüs kullanan bir vatandaşım. Metrobüsler sık sık arıza veriyor, yollarda kalıyoruz. Metrobüslerin bakımları yapılmıyor anladığımız kadarıyla, ben Yenibosna’dan buraya 1,5 saatte geldim. Kuyrukları çok, metrobüs durakları kilitli, millet iftara yetişmeye çalışıyor yetişemiyor. Yani metrobüslerle alakalı çok sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...