Meteoroloji'den 2 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor (10 Ekim 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji'den 2 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor (10 Ekim 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ekim 2022 hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yurt genelinde hava açık ve bulutlu, Karadeniz'de ise sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji, Artvin ve Rize'ye yönelik sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu uyarısına göre; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak bekleniyor. İki kent için sarı kodlu uyarı verilirken, burada yaşayan vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. 

10 EKİM 2022 HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Sakarya'nın doğusu, Sivas ve Ardahan'ın kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın ise Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İKİ KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 'sarı' uyarıda, Artvin ve Rize'de gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Sağanak nedeniyle meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji'den 2 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor (10 Ekim 2022 hava durumu)10 Ekim 2022 hava durumu tahmin haritası

DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Doğu Karadeniz’de rüzgarın; bugün kuzey ve kuzeybatı, doğusu güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın; gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

BU HAFTA DAHA KURU GEÇECEK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, nispeten daha kuru bir haftaya girildiğini belirterek, "Bugün Batı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Sakarya'nın doğusu, Sivas ve Ardahan'ın kuzeyi yağışlı. Diğer yerler parçalı bulutlu. Sıcaklık güneşlenmeden dolayı 1-2 C yükselecek. İstanbul 22 İzmir Antalya 29 Ankara 19 C" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...