Meteoroloji uyarmıştı, lapa lapa yağdı! Mart ayında kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji uyarmıştı, lapa lapa yağdı! Mart ayında kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

YAŞAM Haberleri

Kurak ve yağışsız geçen kış mevsiminin ardından Mart ayının ortasında yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar, 50 santimetreyi bulan kar nedeniyle bahar ayıda kayak yapma fırsatı buldu.

Meteoroloji'nin peş peşe uyarıları sonuç verdi, yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı başladı. Özellikle doğu ve iç kesimlerde beklenen kar yağışı öncesi 'kocakarı soğukları' uyarısında bulunan uzman isimler, yağmur ve kar beklendiğini açıklamışlardı. Beklenen yağış, Ilgaz Dağı'nda da etkisini gösterdi.

Kış mevsiminde kar yağışlarının mevsim normallerinin altında kaldığı Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda kar kallınlığı 50 sanitmetreye ulaştı. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar ise kayak yapma fırsatı buldu.

"DÜN BAŞLADI, BUGÜN DE DEVAM EDİYOR"

Kocaeli’nden Ilgaz Dağı’na gelen Hülya Ateş, "Biz köken olarak Kastamonuluyuz. Ilgaz Dağı'na daha önce gelmiştik, biliyorduk, her yer güzel. Dün Ilgaz Dağı'nda kar yağışı başladı, bugün de devam ediyor. Şu anda manzara çok güzel. Sis var ama o da ayrı bir güzellik katıyor. Her şey çok güzel" dedi.

Ilgaz Dağı’nda kızakla kayarak eğlenen Seray Ateş ise, "Gayet güzel, çok beğendik. Kar yağışı var, hava biraz soğuk. Ilgaz Dağı'nın zirvesine kadar çıktık, o yüzden biraz üşüdük. Zirvedeyken düştük, eğlendik, güzel oldu" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji uyarmıştı, lapa lapa yağdı! Mart ayında kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

"HEM TATİL YAPALIM HEM DE ÜŞÜYELİM DEDİK"

"Kayak yapmadık ama gezdik" diten Ateş, "Biraz sis var. Biz pistten kaymadık ama kızaklarla kaydık. Ilgaz Dağı'nın manzarası mükemmel, çok güzel, her yer bembeyaz. Tatil için geldik, hem biraz tatil yapalım hem de üşüyelim dedik. Bizim için güzel oldu. İstanbul tarafı çok sıcaktı, bizler de biraz soğuk hava istedik. Hem de kar yağışını görelim istedik. Bu yüzden Kastamonu’ya geldik" diye konuştu. (İHA)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...