Meteoroloji uyarmıştı, etkili oldu! Rize'nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Rize'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Ovit Dağı, Çağrankaya ve Kaçkar Dağları zirvesindeki yaylalar beyaz örtüyle kaplanırken, yağışların önümüzdeki günlerde etkisini artırması bekleniyor.

Kar yağışı özellikle yurdun doğu kesimlerinde etkili oluyor, birçok bölge beyaz örtüyle kaplanıyor. Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiğini açıklamıştı. Rize'de de etkili olan yağış, İkizdere ilçesindeki 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı, 2 bin 300 rakımlı Çağrankaya ile Kaçkar Dağları'nın zirvesindeki 2 bin rakım üzerinde bulunan yaylaları beyaz örtüyle kapladı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek kesimlerde etkili olan yağış sonrası yaylalarda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, bazı vatandaşlar araçlarıyla kar yağan bölgelere çıkmaya çalıştı.

Meteoroloji uyarmıştı, etkili oldu! Rize'nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı

AYDER YAYLASI'NDA DA KAR ETKİLİ OLUYOR

Öte yandan dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yetkililer, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşmesiyle kar yağışının alçak kesimlere ineceğini kaydetti.

Karayolları ekipleri, Ovit Tüneli bölgesinde yolun kapanmaması için iş makineleriyle çalışma yürütüyor. (AA)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...