Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli sağanak bekleniyor (2 Ekim 2021 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli sağanak bekleniyor (2 Ekim 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji'den alınan son dakika bilgilerine göre 2 Ekim Cumartesi hava durumu raporu belli oldu. Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Doğu Anadolu'nun birçok kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, yurdun kalan kesiminde havanın açık ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Sıcaklıklar ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 Ekim Cumartesi hava tahmin raporunu açıkladı. Havaların iyice soğuduğu ve sıcaklıkların mevsim normallerine indiği dönemde birçok bölgede sağanak beklendiği açıklandı. Rapora göre; İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Tokat, Tunceli, Sivas ve Antalya'da zaman zaman yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, yurdun kalan kesimlerinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA SEYREDECEK

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi beklenirken, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacak.

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli sağanak bekleniyor (2 Ekim 2021 hava durumu)

Sağanak yağışların ülkenin kuzey kesimlerinde etkili olması bekleniyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 22
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 19
İzmir: Az bulutlu 27
Adana: Az bulutlu 34
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerine kadar batısının iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 31

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...