Meteoroloji gün verdi, il il uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor, afet bölgesine dikkat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji gün verdi, il il uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor, afet bölgesine dikkat

YAŞAM Haberleri

Kurak geçen kış mevsiminin ardından bahar sağanakla geldi, yurdun pek çok yerinde kuvvetli yağışlar etkili oldu. Özellikle deprem bölgesinde meydana gelen sel büyük hasar bıraktı. Meteoroloji ise 5 günlük hava tahmini ile yeni bir yağışlı havanın işaretini verdi. Yarın batıda başlayan sağanak yurt geneline yayılacak, cuma gününe kadar devam edecek. Deprem bölgesinde ise perşembe ve cumaya dikkat! İşte Meteoroloji'nin son dakika hava durumu tahminleri...

Son dakika haberi: Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar ve kurak geçen günler Türkiye'de su krizinin yaşanabileceği sinyallerini vermişti. Barajlardaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine inerken, Mart ayı yağışla geldi. Özellikle yurdun güneyinde etkili olan sağanak geçen hafta bölgedeki depremzedeleri bir hayli zorladı, bıraktığı hasarı onarmak için ekipler harekete geçti. Meteoroloji ise son dakika uyarısı ile yeni bir yağışlı havanın geldiğini duyurdu.

YENİ YAĞIŞLI HAVA KAPIDA

Türkiye genelinde geçen hafta etkili olan yağışlı hava bugün yerini güneşe bıraktı. Açan havanın ardından vatandaşlar önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağını merak etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), önümüzdeki 5 günün hava durumu tahminlerini paylaştı, yağışın kapıda olduğunu belirtti. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, güney ve iç kesimlerde ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji gün verdi, il il uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor, afet bölgesine dikkat
22 - 26 Mart 2023 MGM hava durumu tahmin haritaları

BATIDA BAŞLAYACAK, YURT GENELİNE YAYILACAK

Hava sıcaklıklarının tüm yurtta mevsim normalleri civarında ve yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, Çarşamba gününden itibaren ise yağış alan yerlerde azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de görülecek, Perşembe günü ise yurt geneline yayılacak.

DEPREM BÖLGESİNDE PERŞEMBE VE CUMAYA DİKKAT

Deprem bölgesinde ise yeniden sağanak etkili olacak. Perşembe gününe kadar bölgede yağış beklenmezken, perşembeden itibaren bölge batıdan başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışların perşembe günü Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevrelerinde; Cuma günü ise Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

"SICAKLIK DALGALI BİR SEYİRDE"

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Çarşamba batıda, Perşembe-Cuma İç Anadolu, doğu ve güney doğuda, Cumartesi Güneydoğu Anadolu'da Yağmur var. Sıcaklık dalgalı bir seyirde. Bugün ısınıyor, Çarşamba Perşembe Azalıyor, Hafta sonu ısınıyor, Haftaya tekrar azalıyor..." uyarısında bulundu.

İstanbul'un hava durumuna dair değerlendirmede bulunan Şen, "İstanbul bugün güneşli 16 C, çarşamba perşembe yağmurlu 12 C. Hafta sonu güneşli 17 C. İSKİ barajlardaki doluluk oranı yüzde 36.63.. Geçen yıl bugün yüzde 87'ydi. Suyumuzu boşa harcamayalım" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...