Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de çıkan orman yangını rüzgarın etkisi ile büyüdü, karadan ve havadan müdahale için ekiplerin seferber edildiği bildirildi. Öte yandan yangında her ihtimale karşı en yakın bazı yerleşim yerleri de boşaltıldı. Toplamda 110 evin boşaltıldığı ve bu evlerden tahliye edilenler için lojman hazırlandığı öğrenildi. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı Mersin Valiliğinin talebi üzerine Kara Kuvvetleri'nde görevlendirilen 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterin yangına müdahale ettiğini duyurdu.

Son aylarda artan orman yangınları ile Türkiye mücadele etti ve etmeye devam ediyor. Çıkan yangınlar ekiplerin erken müdahalesi ile kontrol altına alınıyor. Bu kez Mersin'de orman yangını çıktı. Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. 

Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

24 ARAÇLA MÜDAHALE

Haber verilmesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazözlü çok sayıda ekip karadan müdahaleye geçerken, havadan müdahale için ise 1 uçak ile 3 helikopterin görevlendirildiği bildirildi.

Mersin-Antalya D400 karayolundan da görülen yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın için Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 2 helikopter, 20'den fazla arazözlü ekip, itfaiye, jandarma, AFAD ile orman işçileri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ederken, vatandaşlar da destek olmaya başladı.

BAZI YERLEŞİM BÖLGELERİ TAHLİYE EDİLDİ

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da bölgeye gelerek müdahale çalışmalarını takip etmeye başladı. Yangının, rüzgarın etkisi ile daha fazla büyümesi ihtimaline karşı en yakın bazı yerleşim yerleri de boşaltıldı.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

ARAZÖZ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

BELEDİYE BAŞKANI HORTUM ÇEKEREK YARDIM ETTİ

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da yangına müdahale eden ekiplere, hortum çekerek yardımcı oldu. Ünüvar, AA muhabirine, yangına müdahalenin devam ettiğini belirterek, "Şiddetli rüzgara rağmen 4-5 uçak müdahale ediyor. Sıkıntı yaşayabilecek vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmalar devam etmekte. Allah'ın izniyle yangını söndüreceğiz." diye konuştu.

BARINMA İÇİN LOJMAN HAZIRLANDI

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 5 uçak, 3 helikopter, 40 arazöz, 300 personel müdahale ediyor. 30 ev tedbiren boşaltılırken, burada yaşayan vatandaşlar okul bahçesine alındı. Vatandaşların barınma ihtiyacı içinde Gülnar ilçesinde bulunan lojmanlar hazırlandı.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, bölgede orman yangını dron ile havadan görüntülendi. Şiddetli rüzgarın olduğu ve dumanlar nedeniyle çalışmaların zorlaştığı yangın bölgesindeki alevlerin boyutu, dron görüntülerine yansıdı.

KÖYLÜLERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

 Mersin Valiliği ve Gülnar Kaymakamlığı koordinesinde devam eden söndürme çalışmalarına 10'dan fazla hava aracının yanı sıra 40 arazöz ve 300'den fazla personel müdahale edilirken, bölge halkı da destek veriyor.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

Aşırı rüzgar ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi söndürme çalışmalarını güçleştirirken, alevler yakındaki Karadere Mahallesi'ne kadar ulaştı. Daha önce tedbir amaçlı 30'un üzerinde evin boşaltıldığı mahalledeki hayvanlar da jandarma ekiplerince yerleşim yerinden uzaklaştırıldı.

Yerleşim yerine kadar ulaşan yangını endişeli gözlerle izleyen bölge halkı, yangından duydukları üzüntüyü dile getirirken, ekiplere de destek olmaya çalışıyor.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

AK PARTİLİ VEKİL YILMAZ YANGIN BÖLGESİNDE

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplerle bir araya gelen Yılmaz,  angının söndürülmesi için ekiplerin canla başla görev yaptığını belirterek "“Bugün üzücü bir haberle uyandık güne maalesef. Memleketimiz yanıyor. Gülnar ilçemiz Büyükeceli Karadere mevkiinde yangın çıktığını öğrendik. Havadan ve karadan ekiplerimiz dört bir koldan yangına müdahale ediyor. Fakat yangın kısa sürede çok fazla yayıldığı için buradaki yerleşim yerleri hemşehrilerimizin can güvenliği için boşaltıldı.

 AK Parti teşkilatımız olarak buradayız. Yakından takip ediyoruz, takip etmeye devam edeceğiz. Devletimiz bütün imkanlarıyla, bütün ekipleriyle seferber durumda, biz de takipçisiyiz. İnşallah en kısa sürede yangın kontrol altına alınacak. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

Mersin'de orman yangını! Müdahale sürüyor: 110 ev tahliye edildi

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN YANGIN AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin "Mersin Valiliği’nin talebi üzerine; Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Kara Kuvvetlerimiz’den görevlendirilen 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor." açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...