Memurluğu bıraktı, dünyayı dolaştı

Düzenleyen:
Memurluğu bıraktı, dünyayı dolaştı

YAŞAM Haberleri

8 aydır İran’dan Hindistan’a; Malezya’dan Güney Kore’ye giden Umut Çor’un rotasında; Endonezya, Japonya ve Amerika kıtası var.

Uzun yıllar ulusal kanallarda televizyon muhabiri olarak çalıştıktan sonra Mersin Basın İlan Kurumu Müdürlüğüne atanan Umut Çor, kamudaki göre-vinden 8 ay önce istifa edip dünya turuna çıktı. Kurumdaki müdürlük görevinden kendi isteğiyle istifa eden ilk kişi olan Çor; İran, Hindistan, Sri Lanka, Malezya, Singapur, Borneo, Brunei, Filipinler, Tayvan, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Laos ve Güney Kore’yi dolaştı. Yaşadıklarını hazırladığı videolar ile ‘Bir Dünya Umut’ adlı YouTube ve Instagram kanallarından takipçileriyle paylaşan Çor, gezisinin Asya kısmını Endonezya, Myanmar ve Japonya ile bitirmeyi planlıyor. Yola çıkmanın kendisi için çocukluk hayali olduğunu belirten Çor “Jules Verne’nin yazdığı kitaplar beni çok etkiledi. O nedenle de dünyayı gezmeye karar verdim” diye konuştu. Çor, gezginliğin pahalı bir şey olmadığını kaydederek, şunları söyledi: Bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Lüks arabalarınızdan, daha büyük evlerden ve daha çok kıyafetlerden vazgeçmek gerekiyor. Aslında bir beyaz yakalının İstanbul’da harcadığı para kadar, ortalama aylık bin dolara dünyayı gezebilirsiniz. Bu tura çıktığım için hiçbir zaman pişmanlık duymadım.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...