Mart kapıdan baktırdı

Düzenleyen:
Mart kapıdan baktırdı

YAŞAM Haberleri

Türkiye, bahar ayına girerken başkent Ankara ve Batı illerimizde birçok il sabah karla kaplandı.

Başkent güne karla uyandı. Şehrin yüksek rakımlı olan Dikmen, Oran, Keçiören, Keklik Pınarı, İlker gibi semtlerini beyaza bürüyen kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Kar küreme araçlarının yoğun çalıştığı yollarda tuzlama çalışması da yapıldı. Yoğun kar yağışından kar küreme araçları da etkilendi. Dikmen bölgesinde bir kar küreme aracının küreğinin koptuğu görülürken, sürücü kazayı son anda atlattığını belirtti. Öte yandan dik yokuşlara çıkmaya çalışan otomobiller yolda kalarak kaydı. Ankara'da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda uçuşların aksamaması için gerekli tedbirler alındı.

Mart kapıdan baktırdı

Antalya-Denizli karayolu kapandı
Kar yağışı nedeniyle Antalya-Denizli kara yolu bir süreliğine kapandı. Denizli ve Manisa'nın yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Denizli kent merkezinde sabah sağanak etkili olurken, yüksek kesimler kar yağışıyla beyaza büründü. Kenti Antalya ve Muğla'ya bağlayan kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde kar nedeniyle ulaşım zaman zaman kontrollü sağlandı.
Manisa'nın Demirci, Gördes, Şehzadeler ve Soma ilçelerinin yüksek kesimlerinde dünden bu yana kar etkili oldu. Karayolları ekipleri, Demirci-Simav kara yolunun Akçakertik ile Deveboynu mevkilerinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolu açık tutmaya çalıştı.
Kar yağışıyla Spil Dağı Milli Parkı da beyaza büründü. Manisa ve İzmir arasında bulunan 1517 metre rakımlı milli parkta kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Mart kapıdan baktırdı

Peribacaları bembeyaz
Türkiye'nin peribacaları, yer altı şehirleri ve kayadan oyma tarihi yapılarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, rakımı yüksek alanlarda başlayan kar bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Nevşehir'in Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisi'ne gelen turistler, buradaki kuşlara yem verip bölgenin karla bütünleşen doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Bırakılan yemleri yemeye çalışan güvercin ve serçelerin yarışı güzel görüntü oluşturdu.
Adana'dan Kapadokya'ya gelen öğrenci grubu, beyaz örtüyle kaplı vadi sırtlarında kar topu oynadı. Turizmciler şaşkınlığını "Kapadokya'da 4 mevsimi neredeyse aynı anda yaşıyoruz. Göreme beldesinde yağmur çiseliyordu, burada ise kar var. Misafirlerimiz de bu hava için çok da hazırlıklı değildi ama güzel bir manzara oluştu" sözleriyle dile getirdi.

Mart kapıdan baktırdı

Mart kapıdan baktırdı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...